Τροχοί & TIR

Η Nissan συζητά την εξαγορά της Renault

Την απόκτηση μεριδίου από τις μετοχές του γαλλικού κράτους στη Renault διαπραγματεύεται η Nissan, σύμφωνα με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα γαλλικών μέσων ενημέρωσης. Όπως είναι γνωστό, οι δύο κατασκευαστ
Πέμπτη 08/03/2018 - 10:12
Κοινοποίηση στα Social Media

Την απόκτηση μεριδίου από τις μετοχές του γαλλικού κράτους στη Renault διαπραγματεύεται η Nissan, σύμφωνα με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

Όπως είναι γνωστό, οι δύο κατασκευαστές συνεργάζονται στα πλαίσια μιας στρατηγικής συμμαχίας για περίπου είκοσι χρόνια, με τους Γάλλους να κατέχουν σήμερα μερίδιο 43,4% στη Nissan. Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τώρα η Nissan συζητά την εξαγορά του 15% που κατέχει το γαλλικό κράτος στη Renault, ποσοστό το οποίο χρηματιστηριακά αντιστοιχεί στο 43,4% των Γάλλων στη Nissan.

Η επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας, θεωρείται δύσκολη, αφού θα πρέπει να έχει την έγκριση της γαλλικής κυβέρνησης (άρα και των όποιων πολιτικών επιπτώσεων) και για το λόγο αυτό ο εκπρόσωπος της συμμαχίας των δύο κατασκευαστών, έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν γίνονται συζητήσεις για τα μετοχικά μερίδια.

PreviousNext