Τροχοί & TIR

Καθυστερήσεις στον ΟΛΘ

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου τα φορτηγά αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι και τρεις ώρες για να φορτώσουν τα κοντέινερ εξαιτίας των ελλείψεων στον εξοπλισμό και ιδι
Πέμπτη 08/03/2018 - 10:08
Κοινοποίηση στα Social Media

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου τα φορτηγά αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι και τρεις ώρες για να φορτώσουν τα κοντέινερ εξαιτίας των ελλείψεων στον εξοπλισμό και ιδιαίτερα σε μηχανήματα straddle cariers, αυτά που διακινούν τα εμπορευματοκιβώτια από τα πλοία στα φορτηγά.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Ηλιάδης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος, από τα επτά τέτοια μηχανήματα που συνήθως λειτουργούν, πλέον δουλεύουν μόνο τα τέσσερα.

Οι μεταφορείς και ιδιοκτήτες φορτηγών, αλλά και οι επιχειρηματίες ευελπιστούν ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σε λίγες μόνο εβδομάδες αφότου τη διαχείριση του λιμανιού αναλάβουν οι επενδυτές. Η μεταβίβαση σε αυτούς του 67% της ΟΛΘ ΑΕ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μάρτη με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

PreviousNext