Τροχοί & TIR

Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ φέρνει τα ηλεκτρικά φορτηγά της BYD στην Ελλάδα 

Η γνωστή BYD, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε την ανάληψη της αντιπροσωπείας των BYD eTrucks στην ελληνική αγορά από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ. Σύμφωνα με τα
Πέμπτη 30/09/2021 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η γνωστή BYD, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε την ανάληψη της αντιπροσωπείας των BYD eTrucks στην ελληνική αγορά από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Σύμφωνα με τα στελέχη του κινεζικού κολοσσού, τα αμιγώς ηλεκτρικά van και φορτηγά θα διατίθενται αρχικά στα γνωστά σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σκοπός είναι να καλυφθεί γεωγραφικά με σημεία πώλησης και aftersales το σύνολο της επικράτειας.

 

Η Πέτρος Πετρόπουλος επιλέχθηκε από τη BYD καθώς σύμφωνα με το πανευρωπαϊκό δελτίο Τύπου «η εμπειρία της εταιρείας στην αντιπροσώπευση και κατασκευή οχημάτων όλων των κατηγοριών είναι απαράμιλλη, και η αδιάλειπτη λειτουργία της εταιρείας για 99 χρόνια είναι η καλύτερη απόδειξη. Η γνώση της ελληνικής αγοράς, οι στενές σχέσεις με τους επαγγελματίες της μεταφοράς, και η γενικότερη έμφαση στις υπηρεσίες μετά την πώληση, έκαναν την Πέτρος Πετρόπουλος σχεδόν αυτονόητη επιλογή, καθώς αναζητούσαμε συνεργάτη στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Business Unit Manager της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, Πέτρο Πλακάκη: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανάληψη της αντιπροσωπείας των BYD eTrucks και eVans για την Ελλάδα, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να προσφέρουμε μία πλήρη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στους επαγγελματίες πελάτες μας, και ειδικά αυτούς που ενδιαφέρονται για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησής τους. Μέσω των εννέα σημείων του δικτύου μας, στα οποία περιλαμβάνεται η Skantrak στην Αθήνα, και η Σαββάτης στη Θεσσαλονίκη, θα παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σε όλους τους fleet και οδηγούς/ιδιοκτήτες πελάτες, που ενδιαφέρονται να μειώσουν σημαντικά τα λειτουργικά τους κόστη. 

Τα μοντέλα τα οποία έρχονται αρχικά Ελλάδα, και είναι άμεσα διαθέσιμα για παραγγελία, περιλαμβάνουν το panel van ETP3 για αστικές διανομές, το φορτηγό ETM6 επίσης για αστικές διανομές, το μεγαλύτερο, στην κατηγορία των αποκαλούμενων «βαρέων διανομών» ΕΤΗ8  και τον τράκτορα YET για χρήση σε λιμένες ή εντός εταιρικών εγκαταστάσεων. Όλα τους είναι 100% ηλεκτρικά, με πολύ χαμηλές εκπομπές θορύβου, ενώ η αυτονομία που προσφέρουν είναι από τις κορυφαίες στην αγορά». Οι παραδόσεις εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022. 

Με πάνω από 26 χρόνια στην έρευνα και εξέλιξη αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η BYD είναι ο μοναδικός κατασκευαστής της αυτοκινητοβιομηχανίας που παράγει δική του (in-house) γραμμή μετάδοση κίνησης, μπαταρίες και μοτέρ. Μέχρι σήμερα έχουν ταξινομηθεί πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα, με τη BYD να διαθέτει παρουσία σε 300 πόλεις, σε 50 χώρες. Η συμφωνία της εταιρείας με την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ εκφράζει την επιθυμία του κατασκευαστή να προσφέρει πολλές επιλογές οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων στους Έλληνες επαγγελματίες της οδικής μεταφοράς αγαθών και επιβατών. 

 

PreviousNext