Τροχοί & TIR

Η Σερβία κατέβασε στα 18 χρόνια το όριο ηλικίας επαγγελματικών διπλωμάτων

Με στόχο την αντιμετώπιση της έλλειψης των επαγγελματιών οδηγών, η Σερβία θα επιτρέψει σε 18χρονους να αποκτήσουν επαγγελματικές άδειες οδήγησης και να κάθονται πίσω από το τιμόνι λεωφορείων και βαρ
Πέμπτη 28/09/2023 - 12:13
Κοινοποίηση στα Social Media

Με στόχο την αντιμετώπιση της έλλειψης των επαγγελματιών οδηγών, η Σερβία θα επιτρέψει σε 18χρονους να αποκτήσουν επαγγελματικές άδειες οδήγησης και να κάθονται πίσω από το τιμόνι λεωφορείων και βαρέων φορτηγών. Ήδη, η Εθνοσυνέλευση τροποποίησε τον Νόμο για την Ασφάλεια Οδικής Κυκλοφορίας επιφέροντας τη σημαντική αυτή αλλαγή στην αγορά εργασίας των οδηγών.

Ειδικότερα, το όριο ηλικίας για τους επαγγελματίες οδηγούς μειώθηκε επίσημα στα 18 έτη για τις κατηγορίες C, CE, D1 και D1E και 21 έτη για D και DE με το τελευταίο να ισχύει με υποχρεωτικό πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας ή ολοκλήρωσης δευτεροβάθμιας σχολής τροχαίας. 

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων μεταφορών χαιρέτισαν τις προτεινόμενες αλλαγές. «Έχουμε κάνει έκκληση για τέτοιες τροποποιήσεις από το 2017. Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις οδικές μεταφορές και ειδικά για τους οδηγούς λεωφορείων», σχολίασε ο Goran Aleksić από τη Σερβική Ένωση Μεταφορών και την εταιρεία «PlutonLogistics», υπενθυμίζοντας ότι οι τροποποιήσεις είναι σύμφωνες με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι σημαντικές για όλους τους μεταφορείς, καθώς και για τους χρήστες των υπηρεσιών μεταφορών.

Πηγή: ROADPOL 

PreviousNext