Τροχοί & TIR

Ξεπέρασε τα 1.000 χιλιόμετρα ένα Actros υδρογόνου

Με ένα γέμισμα υγροποιημένου υδρογόνου το Actros GenH2 κάλυψε περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που παρέχει το υδρογόνο ως καύσιμο βαρέων οχημάτων. Το φορτηγό της Merce
Πέμπτη 28/09/2023 - 13:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Με ένα γέμισμα υγροποιημένου υδρογόνου το Actros GenH2 κάλυψε περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που παρέχει το υδρογόνο ως καύσιμο βαρέων οχημάτων.

Το φορτηγό της Mercedes-Benz, με μικτό βάρος 40 τόνους, ξεκίνησε το ταξίδι του το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας από το Woert am Rhein και νωρίς την επόμενη μέρα, Τρίτη 26/09/23, έφτασε στο Βερολίνο ακολουθώντας τους ίδιους αυτοκινητόδρομους με τα άλλα φορτηγά και κάτω από τις ίδιες κυκλοφοριακές συνθήκες, καλύπτοντας ακριβώς απόσταση 1.047 χιλιομέτρων.

Το ταξίδι παρακολούθησε, επίσης, και η ανεξάρτητη εταιρεία πιστοποιήσεων TUV Rheinland, η οποία προηγουμένως είχε σφραγίσει τη δεξαμενή καυσίμου του φορτηγού.

«Το δρομολόγιο αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για τη χρήση των εναλλακτικών καυσίμων και ιδιαίτερα εκείνων με μηδενικούς ρύπους, όπως το υδρογόνο», σημείωσε ο Andreas Gorbach, επικεφαλής του τμήματος Τεχνολογίας των φορτηγών Mecedes-Benz και πρόσθεσε: «Καλύπτοντας 1.000 χιλιόμετρα με ένα φουλάρισμα, έχουμε να επιδείξουμε ένα σημαντικό τεχνικό επίτευγμα κάνοντας ταυτόχρονα μια καλή πρόοδο προς την κατεύθυνση της κατασκευής φορτηγών υδρογόνου σε σειρά παραγωγής».

Το Mercedes-Benz GenH2 προμηθεύτηκε υδρογόνο σε υγρή μορφή και σε θερμοκρασία -253 βαθμούς Κελσίου από τον σταθμό υδρογόνου της Daimler Truck στο Woerth. Με το παγωμένο αυτό υδρογόνο (cryogenic liquid hydrogen) γέμισε δύο δεξαμενές των 40 κιλών τοποθετημένες μια σε κάθε πλευρά του σασί.

PreviousNext