Τροχοί & TIR

Η Volkswagen επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Επένδυση ύψους 44 δισ. ευρώ θα πραγματοποιήσει η Volkswagen σε νέες εγκαταστάσεις και εργοστάσια, προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και οδηγικά αυτόνομων μοντέλων, αλλά και γ
Δευτέρα 19/11/2018 - 16:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Επένδυση ύψους 44 δισ. ευρώ θα πραγματοποιήσει η Volkswagen σε νέες εγκαταστάσεις και εργοστάσια, προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και οδηγικά αυτόνομων μοντέλων, αλλά και για να αναπτύξει τις προσφερόμενες υπηρεσίες οδήγησης και κινητικότητας.

Η διάθεση του πιο πάνω ποσού θα ξεκινήσει του χρόνου και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, με τους ιθύνοντες του ομίλου να σχεδιάζουν να κατασκευάζουν στα εργοστάσια στο Ανόβερο και στο Έμντεν, αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα. Επιπλέον, έως το 2025 στόχος είναι να αυξηθεί η παραγωγικότητα κατά 30%, κατασκευάζοντας περισσότερα οχήματα για διαφορετικές εταιρείες, στην ίδια όμως γραμμή παραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση παλαιότερες δηλώσεις των ανθρώπων της μάρκας, από το 2025 το VW Group θα παράγει ετησίως τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, ο επικεφαλής του ομίλου, Matthias Muller, είχε υποσχεθεί πως από του χρόνου το γκρουπ θα παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό μοντέλο κάθε μήνα, έχοντας ως στόχο μέχρι το 2025 να κυκλοφορούν στους δρόμους 80 νέα ηλεκτρικά μοντέλα και από τις 12 αυτοκινητοβιομηχανίες του ομίλου. Απώτερος σκοπός είναι έως το 2030, ο όμιλος να διαθέτει μία ηλεκτρική έκδοση για κάθε ένα από τα μοντέλα του.

PreviousNext