Τροχοί & TIR

Η Volvo εξαγόρασε σε πλειστηριασμό το εργοστάσιο της Proterra

Το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Proterra πέρασαν στη Volvo, η οποία αναδείχτηκε ο νικητής σχετικού πλειστηριασμού. Όπως είχε γράψει το troxoikaitir.gr στις
Τρίτη 14/11/2023 - 10:59
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Proterra πέρασαν στη Volvo, η οποία αναδείχτηκε ο νικητής σχετικού πλειστηριασμού.

Όπως είχε γράψει το troxoikaitir.gr στις 18 Οκτωβρίου, η αμερικανική Proterra χρεοκόπησε παρασύροντας στην πτώχευση και τη Volta Trucks κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών φορτηγών στην Ευρώπη, όπως τουλάχιστον άφηνε να εννοηθεί στην ανακοίνωσή της η Volta Trucks, η οποία προμηθευόταν τις μπαταρίες από την Proterra.

Στον πλειστηριασμό για το εργοστάσιο των μπαταριών της Proterra, η Volvo προσέφερε 210 εκ. δολάρια και αναδείχθηκε νικητής.

Η μετάβαση και διαχείριση του εργοστασίου στη Volvo αναμένεται στις αρχές του 2024, αφού θα έχει προηγηθεί η επικύρωση της διαδικασίας από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές.

Στη Volvo περνάει ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής στοιχείων και εξαρτημάτων μπαταριών που βρίσκεται στην Καλιφόρνια, καθώς και ένα δεύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης ολοκληρωμένων πακέτων μπαταριών στη Νότια Καρολίνα.

Όπως έγινε γνωστό, με την αγορά αυτή η Volvo εξασφαλίζει πλήρως τις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές της ανάγκες σε μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της οχήματα, φορτηγά και λεωφορεία.

PreviousNext