Τροχοί & TIR

Η Volvo Trucks παρουσιάζει έναν νέο πλήρως ηλεκτρικό άξονα

Η Volvo Trucks παρουσίασε έναν εντελώς νέο, πλήρως ηλεκτρικό πίσω άξονα στην έκθεση μεταφορών IAA στο Ανόβερο της Γερμανίας. Ο νέος ηλεκτρονικός άξονας επιτρέπει την τοποθέτηση ακόμη περισσότερων μπ
Τετάρτη 28/09/2022 - 10:58
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volvo Trucks παρουσίασε έναν εντελώς νέο, πλήρως ηλεκτρικό πίσω άξονα στην έκθεση μεταφορών IAA στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Ο νέος ηλεκτρονικός άξονας επιτρέπει την τοποθέτηση ακόμη περισσότερων μπαταριών στο φορτηγό, ενσωματώνοντας τους ηλεκτροκινητήρες και το κιβώτιο ταχυτήτων στον πίσω άξονα. Περισσότερες μπαταρίες σημαίνουν μεγαλύτερη εμβέλεια, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι η Volvo έχει ήδη έτοιμο το FH μεγάλων αποστάσεων και με πλήρες τονάζ μέχρι 44 τόνους. Επιπλέον, στα ηλεκτρικά φορτηγά με κυψέλες καυσίμου, που θα παρουσιαστούν στο δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας, ο επιπλέον χώρος είναι χρήσιμος για την εγκατάσταση άλλων εξαρτημάτων.

«Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη για τα ηλεκτρικά φορτηγά καθώς είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει τεράστια ζήτηση για βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά στο άμεσο μέλλον, τουλάχιστον για τους αυτοκινητόδρομους», λέει η Jessica Sandström, SvP Global Product Management της Volvo Trucks.

Περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα

Η Volvo Trucks θα ξεκινήσει τη σειριακή παραγωγή τρακτόρων και φορτηγών με το νέο ηλεκτρονικό άξονα σε λίγα χρόνια από τώρα και θα συμπληρώσει την τρέχουσα σειρά ηλεκτρικών φορτηγών με μπαταρία, που ήδη περιλαμβάνει έξι διαφορετικά μοντέλα, τα οποία βρίσκονται σε σειριακή παραγωγή.

«Θα συνεχίσουμε με τα ευέλικτα ηλεκτρικά φορτηγά μας με μπαταρία που βρίσκονται ήδη στην παραγωγή. Προς το παρόν μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα μεταφορικών εφαρμογών. Σε λίγα χρόνια, θα προσθέσουμε αυτόν τον νέο πίσω ηλεκτρονικό άξονα για πελάτες που εκτελούν μεγαλύτερες διαδρομές από ό,τι σήμερα», συνεχίζει η Jessica Sandström.

Η Volvo Trucks έχει μια στρατηγική τριών πυλώνων για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών: Ηλεκτρικές μπαταρίες, ηλεκτρικές κυψέλες καυσίμου και κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με ανανεώσιμα καύσιμα όπως βιοαέριο, HVO ή ακόμη και πράσινο υδρογόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Volvo Trucks ήταν ο μοναδικός κατασκευαστής που παρουσίασε αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικά φορτηγά στην έκθεση ΙΑΑ.

PreviousNext