Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά SCANIA: Δύναμη, εμβέλεια, εύκολη φόρτιση

Αμιγώς ηλεκτρικά βαριά φορτηγά, μόνο με μπαταρία είναι η επιλογή της Scania Trucks για σήμερα και για τα επόμενα χρόνια. Το τρίπτυχο δύναμη έλξης, χιλιομετρική εμβέλεια και εύκολη φόρτιση είναι η βά
Σάββατο 21/10/2023 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Αμιγώς ηλεκτρικά βαριά φορτηγά, μόνο με μπαταρία είναι η επιλογή της Scania Trucks για σήμερα και για τα επόμενα χρόνια.

Το τρίπτυχο δύναμη έλξης, χιλιομετρική εμβέλεια και εύκολη φόρτιση είναι η βάση των ηλεκτρικών φορτηγών που σήμερα προσφέρει η Scania στους πελάτες της που επιθυμούν τη μετάβαση στις πράσινες μεταφορές.

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η γκάμα των ηλεκτρικών Scania ξεκινά από μεσαία φορτηγά αστικών μεταφορών/ διανομών, επεκτείνεται στα τριαξονικά των 27 τόνων και φτάνει στα βαρέα φορτηγά για συρμούς 64 τόνων -αρκετά από τα οποία έχουν παρουσιαστεί μεμονωμένα κατά το στάδιο των δοκιμών τους.

Παράλληλα, η Scania διαθέτει ηλεκτρικά φορτηγά τριών και τεσσάρων αξόνων για τον κατασκευαστικό τομέα κατάλληλα για ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα, βαρέλα μπετού, αντλία ή γερανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρικοί τράκτορες φέρουν τις γνωστές καμπίνες από τις δημοφιλείς σειρές R και S.

Η χιλιομετρική εμβέλεια του κάθε μοντέλου εξαρτάται πάντα από τον αριθμό των συστοιχών μπαταριών που φέρει τη χωρητικότητά τους και βέβαια τις συνθήκες οδήγησης.

Η Scania αναφέρει ότι για τα 27τονα τριαξονικά με 6 μπαταρίες η χιλιομετρική τους εμβέλεια μετά από μια πλήρη φόρτιση φτάνει τα 350 χιλιόμετρα. Αν ενδιάμεσα φορτίσουν για μια ώρα περίπου, τότε μπορεί να διανύσουν επιπλέον 270 χιλιόμετρα.

Η ισχύς των μοτέρ, ανάλογα με το μοντέλο, ξεκινά από τα 400 kW και φτάνει μέχρι τα 450 kW (540 HP έως 610 HP).

Ως προς την ευκολία φόρτισης, η Scania αναφέρει ότι διαθέτει δίκτυο φορτιστών σε 12 χώρες και ότι το δίκτυο αυτό συνεχώς θα διευρύνεται.

PreviousNext