Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά φορτηγά Volvo: Περισσότερα από τα 80 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε πέντε χρόνια

Μείωση εκπομπών ρύπων και βελτίωση εργασιακού περιβάλλοντος για τους οδηγούς.
Τρίτη 02/07/2024 - 09:22
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: VOLVO
φωτό: VOLVO

Τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo έχουν διανύσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια χιλιόμετρα ή 2.000 φορές το γύρο όλου του κόσμου από τότε που η Volvo λάνσαρε τα πρώτα της μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών το 2019. Αυτά τα φορτηγά έχουν μειώσει τις εκπομπές CO2 και ταυτόχρονα έχουν βελτιώσει σημαντικά το περιβάλλον εργασίας για τους οδηγούς.

Τα νέα δεδομένα παρακολούθησης για τον στόλο των ηλεκτρικών φορτηγών Volvo αποκαλύπτουν ότι έχουν διανύσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε εμπορική κυκλοφορία σε όλο τον κόσμο από το 2019. Για την κάλυψη της ίδιας απόστασης με ισοδύναμα πετρελαιοκίνητα φορτηγά θα είχαν καταναλώσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια λίτρα πετρέλαιο και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν μειωθεί κατά 68.000 τόνους.

«Χαίρομαι που βλέπω πώς οι μεταφορικές εταιρείες κατανοούν τα οφέλη των ηλεκτρικών φορτηγών στις καθημερινές τους λειτουργίες. Ο τομέας των μεταφορών αντιπροσωπεύει το 7% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τα ηλεκτρικά φορτηγά είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος. Χάρη σε πολλούς πρώτους χρήστες μπορούμε ήδη τώρα να δούμε τις τεράστιες δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας», δήλωσε ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

φωτό: VOLVO
φωτό: VOLVO

5 χρόνια τεχνογνωσίας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

Η είσοδος της Volvo από πολύ νωρίς στην κατηγορία των ηλεκτρικών φορτηγών δημιούργησε μια μοναδική τεχνογνωσία στον τομέα των ηλεκτρικών μεταφορών χωρίς εκπομπές ρύπων - εμπειρίες που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών φορτηγών της επόμενης γενιάς της Volvo.

• Οι εταιρείες μεταφορών με ηλεκτρικά φορτηγά έχουν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όταν μπορούν να προσφέρουν μεταφορές χωρίς εκπομπές ρύπων.

• Η μεγιστοποίηση της αξιοποίησης της επένδυσης τόσο στο ηλεκτρικό φορτηγό όσο και στην υποδομή φόρτισης δημιουργεί μια ισχυρή επιχειρηματική υπόθεση για τις εταιρείες μεταφορών - με τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής και των διαδρομών οδήγησης και την κοινή χρήση των εγκαταστάσεων φόρτισης.

• Τα οφέλη των ηλεκτρικών φορτηγών δεν είναι μόνο περιβαλλοντικά - οι οδηγοί βιώνουν ένα σημαντικά καλύτερο περιβάλλον εργασίας με πολύ χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και δονήσεων.

φωτό: VOLVO
φωτό: VOLVO
PreviousNext