Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό αρθρωτό λεωφορείο Volvo

Από τον προσεχή Ιούνιο, δύο πρωτότυπα ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία της Volvo, θα ξεκινήσουν να δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες στο Γκέτεμποργκ. Το γεγονός εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος
Τρίτη 17/04/2018 - 13:19
Κοινοποίηση στα Social Media

Από τον προσεχή Ιούνιο, δύο πρωτότυπα ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία της Volvo, θα ξεκινήσουν να δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες στο Γκέτεμποργκ.

Το γεγονός εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος «ElectriCity», που αποτελεί μια συνεργασία εταιρειών και φορέων της Σουηδίας που πειραματίζεται από το 2015 με την ηλεκτροδότηση των δημόσιων μεταφορικών μέσων την πόλης.

Τα δύο νέα αρθρωτά λεωφορεία έχουν μήκος 18,7 μέτρων και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 135 επιβάτες, από τους οποίους οι 38 είναι καθήμενοι. Διαθέτουν τέσσερις διπλές πόρτες και μεγάλες ευρύχωρες επιφάνειες, ώστε να επιταχύνεται η είσοδος και έξοδος των επιβατών. Η απόχρωση του εσωτερικού είναι σε συμφωνία με εκείνη του αμαξώματος, με την καμπίνα να προσφέρει στους επιβάτες δωρεάν wi-fi, σημεία φόρτισης φορητών συσκευών, αλλά και αναβαθμισμένη πληροφόρηση για την κίνηση στους δρόμους, μέσω της δοκιμής νέων οθονών, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των οχημάτων.

Και έξι ακόμα στη Νορβηγία

Στο μεταξύ, η εταιρεία Brakar που διαχειρίζεται τις δημόσιες μεταφορές του Ντράμεν της Νορβηγίας, παρήγγειλε έξι πλήρως ηλεκτρικά Volvo 7900 Electric, τα οποία θα παραδοθούν στην πόλη τον προσεχή Ιανουάριο. Θα λειτουργήσουν στη διαδρομή 51 που έχει μήκος 12 χλμ. και η οποία συνδέει το Ντράμεν με το Μιένταλεν. Η Volvo, πέραν των ηλεκτρικών λεωφορείων, θα παρέχει στην πόλη τη συντήρηση τόσο των οχημάτων όσο και των μπαταριών τους. Οι σταθμοί φόρτισης είναι της Siemens και έχουν ήδη παραδοθεί στη νορβηγική πόλη. Στηρίζονται στη γνωστή τεχνολογία «OppCharge», κάτι που σημαίνει πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη φόρτιση μοντέλων άλλων κατασκευαστών.

PreviousNext