Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό το πρώτο κοινό μοντέλο των Iveco-Hyundai

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Hyundai θα κατασκευάζει και θα προμηθεύει καμπίνα και σασί για την ευρωπαϊκή αγορά και ο όμιλος Iveco θα προσαρμόζει τοπικά και θα διανέμει τα ολοκληρωμένα οχήματα αποκλειστικά μέσω του δικτύου των επίσημων εμπόρων του.
Δευτέρα 05/02/2024 - 09:04
Κοινοποίηση στα Social Media
Hyundai Motor Company to supply an all-electric Light Commercial Vehicle from its Global eLCV platform to Iveco Group in Europe
Hyundai Motor Company to supply an all-electric Light Commercial Vehicle from its Global eLCV platform to Iveco Group in Europe

Iveco και Hyundai υπέγραψαν συμφωνία προμήθειας για ένα νέο, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα το οποίο θα προστεθεί στη γκάμα της πρώτης, «κάτω» (2,5-3,5 τόνους μικτό) από το Daily, και θα βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα eLCV της δεύτερης.

 Η Hyundai Motor και το Iveco Group ξεκίνησαν τη συνεργασία τους τον Μάρτιο του 2022 και έκτοτε έχουν παρουσιάσει επαγγελματικά οχήματα που κινούνται με υδρογόνο, συμπεριλαμβανομένης της κοινής ανάπτυξης του eDaily FCEV και του λανσαρίσματος του αστικού λεωφορείου E-Way FCEV.

 Η νέα συμφωνία δεν σηματοδοτεί μόνο την επέκταση της συνεργασίας τους που περιλαμβάνει πλέον ένα ευρύτερο φάσμα φιλικών προς το περιβάλλον επαγγελματικών οχημάτων, αλλά υπογραμμίζει επίσης την κοινή δέσμευση των δύο εταιρειών για την επιτάχυνση της μετάβασης προς την κινητικότητα και τις μεταφορές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.


Το όχημα που θα φέρει τα λογότυπα της Iveco θα είναι το πρώτο, προοριζόμενο για εξαγωγή μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει τη νέα παγκόσμια πλατφόρματης Hyundai Commercial Vehicle με την ονομασία eLCV, με ιδιαίτερη διάταξη που προορίζεται για επαγγελματικά οχήματα που κυμαίνονται σε τονάζ από 2,5 τόνους έως 3,5 τόνους. 

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα διαθέτει την πιο πρόσφατη τεχνολογία της Hyundai για τα BEV επόμενης γενιάς με σχεδιασμό χαμηλού δαπέδου που επιτρέπει βελτιωμένη χρηστικότητα για φόρτωση και αύξηση του ωφέλιμου φορτίου, σχεδιασμένη για να ταιριάζει στα αναδυόμενες ανάγκες των μελλοντικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην αγορά. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Hyundai θα κατασκευάζει και θα προμηθεύει καμπίνα και σασί για την ευρωπαϊκή αγορά και ο όμιλος Iveco θα προσαρμόζει τοπικά και θα διανέμει τα ολοκληρωμένα οχήματα αποκλειστικά μέσω του δικτύου των επίσημων εμπόρων του. Το νέο van του Iveco Group που βασίζεται στην πλατφόρμα Global eLCV της Hyundai θα κάνει την εμφάνισή του στη φετινή έκθεση IAA Transportation 2024, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024 στο Ανόβερο της Γερμανίας.
 

PreviousNext