Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό VOLVO 74 τόνων με διπλό τρέιλερ

Η Volvo Trucks παρέδωσε πρόσφατα στη Μεταφορική Mattson Åkeri έναν ηλεκτρικό τράκτορα FH Electric 6x4 ο οποίος ξεκίνησε δρομολόγια με διπλό τρέιλερ και με μικτό βάρος 70 τόνους (αδειοδοτείται στη Σο
Πέμπτη 29/06/2023 - 14:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volvo Trucks παρέδωσε πρόσφατα στη Μεταφορική Mattson Åkeri έναν ηλεκτρικό τράκτορα FH Electric 6x4 ο οποίος ξεκίνησε δρομολόγια με διπλό τρέιλερ και με μικτό βάρος 70 τόνους (αδειοδοτείται στη Σουηδία).

Ο συρμός μήκους 32 μέτρων μεταφέρει κοντέινερ από το Γκέτεμποργκ προς την πόλη Μπόρας, μια απόσταση 70 χιλιομέτρων.

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Μεταφορικής Mattson Åkeri, το φορτηγό δουλεύει σε 12ωρη βάση καθημερινά με δύο οδηγούς και απαιτεί μια ενδιάμεση φόρτιση που γίνεται στο διάλειμμα των οδηγών.

Η ηλεκτρική ενέργεια με την οποία φορτίζει το φορτηγό είναι «πράσινη», προέρχεται δηλαδή από ανανεώσιμες πηγές όπως τα φωτοβολταϊκά πάνελ.

Η Σουηδία, όπως και η γειτονική Φινλανδία υποστηρίζουν την κυκλοφορία συρμών μεγάλου μήκους και μικτού βάρους, ιδιαίτερα των ηλεκτρικών που είναι αβλαβή για το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα αντικαθιστούν διπλάσιο αριθμό πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Στη Σουηδία, όπως και σε άλλες χώρες, η άδεια για συρμούς μεγάλου μήκους χορηγείται για κυκλοφορία στο δίκτυο των αυτοκινητόδρομων ΒΚ4, το οποίο συνδέει άμεσα εμπορευματικά κέντρα, λιμάνια και βιομηχανικές περιοχές.

Πηγή: Volvo Trucks

PreviousNext