Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό Volvo FH Electric με εμβέλεια 600 χιλιομέτρων

Για διαπεριφερειακές και υπεραστικές διαδρομές.
Τρίτη 03/09/2024 - 14:42
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Η Volvo είναι έτοιμη να λανσάρει βαρύ ηλεκτρικό φορτηγό με εμβέλεια 600 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση.

Το Volvo FH Electric της επόμενης γενιάς σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

Το επόμενο έτος η Volvo θα λανσάρει μια νέα έκδοση μεγάλης εμβέλειας του FH Electric. Αυτό θα επιτρέψει στις εταιρείες μεταφορών να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά φορτηγά σε διαπεριφερειακές και υπεραστικές διαδρομές και να διανύουν μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση. Το νέο Volvo FH Electric θα κυκλοφορήσει προς πώληση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

«Η νέα μας ηλεκτρική ναυαρχίδα θα αποτελέσει εξαιρετικό συμπλήρωμα της ευρείας γκάμας ηλεκτρικών φορτηγών μας και θα επιτρέψει τη μεταφορά χωρίς εκπομπές καυσαερίων και για μεγαλύτερες αποστάσεις. Θα είναι μια εξαιρετική λύση για τις εταιρείες μεταφορών με μεγάλη ετήσια χιλιομετρική απόσταση των φορτηγών τους και με ισχυρή δέσμευση για μείωση του CO2», λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Η μεγαλύτερη χιλιομετρική εμβέλεια επιτυγχάνεται χάρη στο νέο ηλεκτρικό άξονα που είναι σε θέση να αξιοποιεί με πιο αποδοτικό τρόπο την ενέργεια που λαμβάνει από τις υψηλής χωρητικότητας μπαταρίες και να κινεί το βαρύ φορτηγό.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί, επίσης, το νέο βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης των μπαταριών και της θερμοκρασίας τους, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη απόδοση καθώς και μακρά διάρκεια ζωής.

PreviousNext