Τροχοί & TIR

Και στην Κρήτη η ηλεκτρονική πληρωμή των τελών μεταβίβασης

Διαθέσιμη και στην Περιφέρεια Κρήτης είναι πλέον η δυνατότητα έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR, με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να ολοκληρώσουν την πληρωμή των τελών (αδείας και μεταβίβασης) μέσω w
Δευτέρα 20/02/2023 - 14:09
Κοινοποίηση στα Social Media

Διαθέσιμη και στην Περιφέρεια Κρήτης είναι πλέον η δυνατότητα έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR, με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να ολοκληρώσουν την πληρωμή των τελών (αδείας και μεταβίβασης) μέσω web/mobile banking.

Ωστόσο, η δράση αυτή αφορά τη μεταβίβαση επιβατικού οχήματος ή δίκυκλου και η διαδικασία πληρωμής μέσω του web/mobile banking με κωδικό RF/QR είναι ιδιαίτερα απλή.

Η ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων είναι διαθέσιμη είτε στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», είτε απευθείας, στην πλατφόρμα https://drivers-vehicles.services.gov.gr.

Με την ηλεκτρονική πληρωμή των τελών, η διαδικασία μεταβίβασης οχήματος απλοποιείται και γίνεται ασφαλέστερη τόσο για τους πολίτες όσο και για τις δημόσιες υπηρεσίες των περιφερειών, με πολλαπλά αμφίδρομα οφέλη, όπως απλούστευση, επιτάχυνση και αναβάθμιση της ασφάλειας των συναλλαγών, άμεση ενημέρωση της Περιφέρειας για την εξόφληση των τελών, εξασφάλιση της ορθότητας των στοιχείων των πληρωμών κ.α.

PreviousNext