Τροχοί & TIR

Καραμανλής: Αναβάθμιση του ρόλου των λιμανιών και των Logistics

Στα έργα υποδομών, που αλλάζουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και την αναβαθμίζουν σε ενεργειακό κόμβο σε μία κρίσιμη συγκυρία, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο
Τρίτη 31/05/2022 - 14:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Στα έργα υποδομών, που αλλάζουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και την αναβαθμίζουν σε ενεργειακό κόμβο σε μία κρίσιμη συγκυρία, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο 5ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών και επεσήμανε τις επενδύσεις στον σιδηρόδρομο, με το μεγαλύτερο πακέτο σιδηροδρομικών έργων που έχει γίνει ποτέ στην χώρα, ύψους σχεδόν πέντε δισ. ευρώ.

Εκτίμησε ότι: «Ο σιδηρόδρομος έχει τη δυναμική να αποτελέσει τη σύγχρονη ατμομηχανή του νέου οικονομικού μοντέλου που επιθυμούμε για την χώρα μας» και τόνισε ότι: «Βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας να γίνει η Ελλάδα κόμβος υποδομών και συνδυασμένων μεταφορών και ενεργειακός κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε: «Για πρώτη φορά κάνουμε το αυτονόητο, που τόσα χρόνια ήταν αδιανόητο. Συνδέουμε όλα τα μεγάλα λιμάνια μας με το οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο».

Και εξήγησε ότι στόχος είναι: «Να μπορέσουν να αναπτυχθούν επιτέλους στη χώρα μας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες logistics. Να εισέλθουμε δυναμικά στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών. Να αναβαθμίσουμε τον ρόλο των λιμανιών μας. Να προσφέρουμε νέους διαδρόμους εμπορευματικών μεταφορών στην εφοδιαστική αλυσίδα, αξιοποιώντας τη γεωγραφική μας θέση. Μια ολόκληρη βιομηχανία, δηλαδή, που δεν έχει εκμεταλλευτεί ως τώρα η χώρα μας, παρά το γεγονός ότι η γεωπολιτική και γεωγραφική της θέση είναι ιδανική».

Υπογράμμισε επίσης ότι: «Έτσι θέτουμε τις προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας και στον τομέα της ενέργειας. Γιατί με αυτά τα έργα, η Ελλάδα, αξιοποιώντας τις τρέχουσες συγκυρίες και τις νέες γεωπολιτικές και ενεργειακές ισορροπίες που δημιουργούνται, έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει και σε αυτό τον τομέα, ως ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής».

PreviousNext