Τροχοί & TIR

Καταιγισμός παραγγελιών για ηλεκτρικά BYD

Πληθαίνουν συνεχώς οι παραγγελίες που δέχεται η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία BYD, για τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία της, κερδίζοντας νέους πελάτες, οι περισσότεροι των οποίων είναι Ευρωπαίοι Bus Opera
Δευτέρα 15/07/2019 - 15:42
Κοινοποίηση στα Social Media
Το 12μέτρο eBus της Μαδρίτης.
Το 12μέτρο eBus της Μαδρίτης.

Πληθαίνουν συνεχώς οι παραγγελίες που δέχεται η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία BYD, για τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία της, κερδίζοντας νέους πελάτες, οι περισσότεροι των οποίων είναι Ευρωπαίοι Bus Operators.

Συγκεκριμένα, μετά την πρόσφατη μεγάλη παραγγελία ηλεκτρικών λεωφορείων από τη Σουηδία, η BYD ενδυνάμωσε περαιτέρω την παρουσία της και στην Ισπανία, καθώς η Μαδρίτη παρήγγειλε 15 μονάδες του 12μέτρου eBus της εταιρείας. Το εν λόγω συμβόλαιο αποτελεί ένα από τα πολλά που έχουν υπογραφεί στην ιβηρική χώρα τον τελευταία καιρό. Πιο συγκεκριμένα, μετά τη Βαρκελώνη και τη Βαλένθια, στο παιχνίδι μπήκε τελευταία και η πόλη του Μπανταχόθ, καθώς παρήγγειλε και αυτή 15 μονάδες του ηλεκτρικού λεωφορείου των 12 μέτρων. Επιπλέον, οι Αρχές της Μπανταλόνα αναμένουν στο προσεχές διάστημα την παράδοση οκτώ ηλεκτρικών λεωφορείων της BYD.

Η εμπορική επιτυχία της BYD δεν περιορίζεται στην Ισπανία, καθώς και η Κοΐμπρα της γειτονικής Πορτογαλίας, μόλις παρέλαβε οκτώ μονάδες του 12μέτρου ηλεκτρικού λεωφορείου της κινέζικης μάρκας. Λίγο νωρίτερα, είχε παραδοθεί ένας στόλος από 16 eBus των 8,7 μέτρων, στη Μεσίνα της Ιταλίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και η κοινοπραξία που έχει δημιουργήσει η BYD Europe με τη βρετανική μάρκα Alexander Dennis Limited (ADL), με το διώροφο πλήρως ηλεκτρικό BYD ADL Enviro400EV, να έχει σημειώσει ήδη 100 πωλήσεις στο Ην. Βασίλειο. Μάλιστα, πρόσφατα παραδόθηκαν στο Λονδίνο τα πρώτα πέντε από τα συνολικά 37 Enviro400EV που θα κυκλοφορούν σύντομα στου δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας.

Ισχυρή παρουσία στη Ν. Αμερική και νέο κέντρο σχεδίασης

Η πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο, παρήγγειλε πρόσφατα 183 επιπλέον μονάδες του ηλεκτρικού λεωφορείου της BYD, οι οποίες θα έρθουν να προστεθούν στα 100 ήδη υπάρχοντα ηλεκτρικά BYD που διαθέτει η πόλη, η οποία θα έχει σύντομα σε λειτουργία 411 ηλεκτρικά λεωφορεία, γεγονός που θα την καταστήσει την πόλη με τα περισσότερα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία εκτός Κίνας. Σημαντικό είναι το γεγονός, πως στον ηλεκτρικό στόλο του Σαντιάγκο, η κινέζικη μάρκα θα διαθέτει μερίδιο άνω του 60%. Επιπλέον, άλλη μία πόλη της Λατινικής Αμερικής, η Μεντόσα της Αργεντινής, παρέλαβε πρόσφατα 18 ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD, από τα οποία τα δώδεκα αφορούν στο 12μέτρο μοντέλο Κ9.

Στο μεταξύ, οι ιθύνοντες της BYD ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου Παγκόσμιου Κέντρου Σχεδίασης (Global Design Center), το οποίο θα κατασκευαστεί στο αρχηγείο της μάρκας, στη Σεντσέν της Κίνας, καταλαμβάνοντας έκταση 12.600 m2. Εκεί θα απασχολούνται 300 σχεδιαστές και θα έχουν στη διάθεσή τους ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά διαθέτει η κινέζικη μάρκα.

PreviousNext