Τροχοί & TIR

Καθίσματα σχολικών και μεταφορά μαθητών

Η δυνατότητα να μεταφέρονται μαθητές Β/θμιας εκπαίδευσης με σχολικά των οποίων τα καθίσματα προορίζονται για τους μικρότερους μαθητές της Α/θμιας εκπαίδευσης παρέχεται με απόφαση του υπ. Υποδομών κα
Δευτέρα 13/09/2021 - 16:10
Κοινοποίηση στα Social Media

Η δυνατότητα να μεταφέρονται μαθητές Β/θμιας εκπαίδευσης με σχολικά των οποίων τα καθίσματα προορίζονται για τους μικρότερους μαθητές της Α/θμιας εκπαίδευσης παρέχεται με απόφαση του υπ. Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται και η μεταφορά μαθητών Β/θμιας εκπαίδευσης σε καθίσματα Α/θμιας εκπαίδευσης, από τον τόπο κατοικίας τους προς το σχολείο και αντίστροφα, με ευθύνη του σχολείου, μόνο όταν η σωματική διάπλαση αυτών το επιτρέπει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καθίσματος ΕΠΑΙΚ ΙΙ.

Σημειώνεται ότι τα καθίσματα ΕΠΑΙΚ ΙΙ προορίζονται για παιδιά δημοτικού σχολείου με ηλικία από 6 μέχρι 12 ετών και με μέσο βάρος από 22 μέχρι 36 κιλά. Με βάση αυτά, ορίζονται και οι διαστάσεις των καθισμάτων ΕΠΑΙΚ ΙΙ με ύψος έδρας 40 εκ. και βάθος έδρας 30 εκ.

Όποιος, λοιπόν, μαθητής Γυμνασίου «βολεύεται» στα παραπάνω καθίσματα, μπορεί να παίρνει το σχολικό που μεταφέρει τους μαθητές του Δημοτικού.

PreviousNext