Τροχοί & TIR

Κομβόι 50 οχημάτων για τη βοήθεια των σεισμόπληκτων της Τουρκίας (+video)

Με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε χθες το πρωί (19-2-23) από το ΣΕΦ το κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Πάνω από 110 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας
Δευτέρα 20/02/2023 - 12:22
Κοινοποίηση στα Social Media

Με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε χθες το πρωί (19-2-23) από το ΣΕΦ το κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Πάνω από 110 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, των δήμων της Αττικής, του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και του ΙΣΑ.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των σεισμόπληκτων στην Τουρκία,  ξεπερνάει τους 110 τόνους (περίπου 100 Μ3) και περιλαμβάνει περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνοι φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό,  πάνες για μωρά, είδη ατομικής καθαριότητας, κ.α.

Η προσφορά των πολιτών αξιοποιείται στο σύνολό της

Επισημαίνεται ότι το υλικό που αποστέλλεται στη γείτονα αποτελεί μέρος της μαζικής προσφοράς των χιλιάδων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανθρωπιάς της Περιφέρειας Αττικής. Η αποστολή θα παραδώσει στις τουρκικές αρχές μόνο τα υλικά που ζητήθηκαν από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα ως άμεσα αναγκαία για τους σεισμοπαθείς. Με τη συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών, πραγματοποιήθηκε η διαλογή των προσφορών και η ταξινόμηση των κατάλληλων υλικών. Όσα υλικά κατά τη διάρκεια της διαλογής κρίθηκαν ως ακατάλληλα ή φθαρμένα, έχουν προωθηθεί από την Περιφέρεια Αττικής για ανακύκλωση. Όσα είδη προσφέρθηκαν από πολίτες, αλλά δεν ζητήθηκαν από την τουρκική πρεσβεία,  – τρόφιμα, ρούχα κλπ – θα ταξινομηθούν και θα διατεθούν σύντομα σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Video URL

 
Aνθρωπιστική βοήθεια και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πραγματοποιήθηκε η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, υπό την επίβλεψη του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Τα υλικά και τα είδη πρώτης ανάγκης που προσέφεραν οι κάτοικοι και των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, συγκεντρώθηκαν στο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας στη δυτική Θεσσαλονίκη, συσκευάστηκαν και σήμερα φορτώθηκαν προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές, με την οργάνωση της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 

Ο κ. Τζιτζικώστας επέβλεψε τη διαδικασία, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μελίνας Δερμεντζοπούλου και του Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπου Στεργιάδηενώ οι ποσότητες που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τους πάνω από 120 τόνους.

Λιμάνι Πάτρας

Το λιμάνι της Πάτρας συνέβαλε στην ανθρωπιστική  βοήθεια  που συντονίζεται πανελλαδικά από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη. Ενώνεται με την αλυσίδα αλληλεγγύης και το κύμα συμπαράστασης της Ελλάδας.

Από τον Νότιο Λιμένα, αποστάλθηκαν στην Τουρκία τέσσερα κοντέινερ με είδη που συγκεντρώθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την ΚΕΔΕ, τους Δήμους της Πελ/σου, της Κεφαλονιάς, της Κοζάνης, της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε» καθώς και άλλων φορέων.

PreviousNext