Τροχοί & TIR

Κοντέινερ βυθίζει φορτηγίδα στο Κερατσίνι

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για περιστατικό βύθισης της Φορτηγίδας-Λάντζας “ΥΠΑΠΑΝΤΗ” Ν.Π. 6528, με δύο επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μόλου Δραπετσώ
Παρασκευή 17/02/2023 - 10:06
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Λιμενικό Σώμα
Φωτό: Λιμενικό Σώμα

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για περιστατικό βύθισης της Φορτηγίδας-Λάντζας “ΥΠΑΠΑΝΤΗ” Ν.Π. 6528, με δύο επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μόλου Δραπετσώνας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίου στην ανωτέρω Φορτηγίδα-Λάντζα με το γερανό Φ/Γ πλοίου σημαίας Κύπρου, έσπασαν τα συρματόσχοινα κρέμασης του εμπορευματοκιβωτίου, με αποτέλεσμα την απότομη πτώση του στο αμπάρι της Φορτηγίδας-Λάντζας και εν συνεχεία τη βύθισή της.

Οι δύο επιβαίνοντες της Φορτηγίδας-Λάντζας έπεσαν στη θάλασσα και εξήλθαν με ίδιες δυνάμεις, καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ανατέθηκε σε ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία η διαδικασία περισυλλογής των επιπλεόντων αντικειμένων καθώς και η πόντιση πλωτού φράγματος προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος του Φ/Γ πλοίου, ο ναύτης-χειριστής του γερανού του πλοίου καθώς και ο ιδιοκτήτης εταιρείας του εμπορευματοκιβωτίου, για παράβαση των άρθρων 28 (αμέλεια) και 277 (πρόκληση ναυαγίου) του Π.Κ.

PreviousNext