Διεθνομεταφορέας με συχνές διελεύσεις από Βουλγαρία συμβουλεύει τους συναδέλφους να κρατάνε το απόκομμα της βουλγαρικής βινιέτας ή μια φωτοτυπία της.

«Όλοι οι συνάδελφοί μου να κρατάνε το απόκομμα της βουλγαρικής βινιέτας, γιατί ίσως τους χρειαστεί μετά από καιρό», ανέφερε διεθνομεταφορέας (σ.σ. τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στο περιοδικό) στον συντάκτη μας Παύλο Μαυρομύτη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Πιο συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου που διέσχιζε τη Βουλγαρία, η αστυνομία τον σταμάτησε κοντά στην περιοχή της Βράτσας λέγοντάς του ότι στις 12 Ιουνίου 2021 που είχε κάνει πάλι διέλευση της χώρας, δεν είχε πληρώσει το αντίστοιχο ποσό για τη βινιέτα (διόδια Βουλγαρίας), κάτι που ισχυρίστηκαν ότι φάνηκε στο σύστημά τους. Μάλιστα για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί ήθελαν να του επιβάλλουν πρόστιμο 385 ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις του ίδιου, ο οποίος τους εξήγησε ότι είχε καταβάλλει το αντίστοιχο τίμημα. Για καλή του τύχη όπως λέει ο ίδιος, είχε δώσει την απόδειξη της βινιέτας στον λογιστή του, ο οποίος του την έστειλε ηλεκτρονικά και την προσκόμισε στους αστυνομικούς, οι οποίοι του επέτρεψαν μετά από μιάμιση ώρα ελέγχου, να συνεχίσει το ταξίδι του.

Ας γίνει το πάθημα του φίλου διεθνομεταφορέα μάθημα, ώστε να έχουμε πάντα φυλαγμένες τις αποδείξεις, για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων. Αντίστοιχο συμβάν συνέβη στο παρελθόν και σε άλλους διεθνομεταφορείς.