Τροχοί & TIR

Σύντομα ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία

«Σύντομα θα προκηρυχτεί και ο διαγωνισμός για την αγορά νέων λεωφορείων τελευταίας τεχνολογίας που εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ενίσχυση του στό
Τρίτη 22/06/2021 - 11:51
Κοινοποίηση στα Social Media

«Σύντομα θα προκηρυχτεί και ο διαγωνισμός για την αγορά νέων λεωφορείων τελευταίας τεχνολογίας που εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ενίσχυση του στόλου με «πράσινα» λεωφορεία», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, στην εκδήλωση «City Data in Traffic Management.

Σημείωσε ότι «Τα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα προστεθούν στον υπάρχοντα στόλο θα ενισχύσουν σημαντικά την υπηρεσία αστικής μεταφοράς που παρέχεται στους χρήστες, μειώνοντας παράλληλα τις αρνητικές περιβαντολλογικές επιπτώσεις».

Ενδιαφέρον στοιχείο της ομιλίας του κ. Ξιφαρά η αναφορά του ότι «η αστική κινητικότητα αντιπροσωπεύει το 40% όλων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από όλες τις οδικές μεταφορές».

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ελλάδα επενδύει στην μικροκινητικότητα και στην ηλεκτροκίνηση, ενώ παράλληλα εξετάζεται και η συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μέσα από τεχνολογικές εφαρμογές για «έξυπνες» μεταφορές.

PreviousNext