Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – απαγορεύσεις σήμερα σε όλη την Επικράτεια

ΑΤΤΙΚΗ: Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακάτω οδικά τμήματα, περιοχής Δήμου Αθηναίων, κατά το χρονικ
Δευτέρα 09/10/2023 - 10:10
Κοινοποίηση στα Social Media

ΑΤΤΙΚΗ: Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακάτω οδικά τμήματα, περιοχής Δήμου Αθηναίων, κατά το χρονικό διάστημα από 11.10.2023 έως 09.11.2023, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, λόγω εκτέλεσης εργασιών επί των οδών Δηλιγιάννη, Δομοκού και Σιδηροδρόμων του δήμου Αθηναίων, για την δημιουργία εργοταξιακών εισόδων – εξόδων, ως εξής:

Τμηματική κατά πλάτος κατάληψη αριστερών τμημάτων οδοστρώματος και των δύο κυκλοφοριακών κατευθύνσεων της οδού Δομοκού (η οποία αποτελεί τη φυσική συνέχεια της οδού Δηλιγιάννη), εκατέρωθεν της τριγωνικής νησίδας που βρίσκεται στο ύψος της εισόδου – εξόδου οχημάτων στην κεντρική αποβάθρα της σιδηροδρομικής γραμμής ΟΣΕ στην Αθήνα (σταθμός Λαρίσης) και της προβολής στο οδόστρωμα της νότιας όψης του κτηρίου της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης του δήμου Αθηναίων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Λόγω προγραμματισμένων εργασιών τακτικής συντήρησης σε οδικά τμήματα Κάθετων Οδών, παραδρόμων, τοπικών οδών, κυκλικών κόμβων από σήμερα 9/10/23 αποφασίστηκε η εφαρμογή Προσωρινών Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του Αυτοκινητοδρόμου και σε κλάδους εισόδου / εξόδου των Ανισόπεδων Κόμβων) και ειδικότερα στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ» από τον Α/Κ Ρίγανης (χ/θ 65+202) έως τον Α/Κ Άρτας ( χ/θ 140+891), κατά το χρονικό διάστημα από 09/10/2023 έως και 31/12/2023.

Π.Ε.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ: Με απόφαση της Δ/ΝΣΗΣ Αστυνομίας Κορινθίας εφαρμόζονται από σήμερα 9/10/23 κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με-διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Κόρινθο και επί της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών στον Άσσο Κορινθίας, προκειμένου εκτελεστούν εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων, με μερική κατάληψη του οδοστρώματος (ρεύμα προς Πάτρα), από την 09-10-2023 έως και την 02-12-2023. Οι ώρες εργασίας του συνεργείου θα είναι καθημερινά 08:00’ - 14:30’, χωρίς να απαιτείται διακοπή κυκλοφορίας, παρά μόνο για το χρονικό διάστημα 09/13-10-2023 και στο ρεύμα προς Πάτρα, ενώ η κυκλοφορία το χρονικό αυτό διάστημα θα διεξάγεται εναλλάξ.

Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ -ΠΥΡΓΟΥ: Από σήμερα 9/10/23 και για δώδεκα μήνες, δηλαδή μέχρι 27/9/24, αποφασίστηκαν προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας που αφορούν στην αμφίδρομη κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πύργο μεταξύ των Χ.Θ. 3+650 και χιλιομετρικών θέσεων (Χ.Θ.) 4+900. Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πύργο θα λειτουργεί με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με πλάτος 3,80 μ. η κάθε μία. Οι προσβάσεις του εργοταξιακού χώρου θα γίνονται σε δύο σημεία στην κατεύθυνση προς Πάτρα, ένα πριν και ένα μετά το Τεχνικό. Η πρώτη θα είναι περί τη Χ.Θ. 4+350 του νέου Αυτοκινητοδρόμου και σε σημείο που η Ν.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου συνδέεται με το παράπλευρο δίκτυο. Η δεύτερη θα είναι περί τη Χ.Θ. 3+970, αμέσως μετά την περιοχή της Κάτω Διάβασης Κ706.

ΥΨΗΛΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΕΡΒΙΩΝ: Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος στην Εθνική οδό Κοζάνης-Λάρισας, από τη χ/θ 18+900 έως τη χ/θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων) με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται, ακολουθώντας ένα εκ των ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων:

α) Από Αθήνα, Λάρισα κ.λπ. για Κοζάνη, μέσω του αυτοκινητόδρομου (Ε92) για Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Εθνική Οδός Τρικάλων-Γρεβενών, Εγνατία Οδό προς Κοζάνη και αντιστρόφως. 

β) Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω της ΕΟ Λάρισας – Κοζάνης, Ελασσόνας, Δεσκάτης, Γρεβενών, Εγνατίας Οδού για Κοζάνη και αντιστρόφως.

γ) Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω ΠΑΘΕ (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) και από κόμβο με Εγνατία Οδό (Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδιού) προς Βέροια και Κοζάνη και αντιστρόφως.

δ) Τα οχήματα με μέγιστο ύψος τεσσάρων (4) μέτρων, από το 30ο χλμ της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Αυλών)-Αυλές-Γούλες-Ρύμνιο και αντιστρόφως.

ε) Από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη ,μέσω της διασταύρωσης Τριγωνικού ( 39ο χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας)-Ρύμνιο-Γέφυρα Ρυμνίου.

στ) Οι οδηγοί όλων των οχημάτων που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό ΚοζάνηςΡυμνίου και αντιστρόφως, δύναται να επιλέγουν τις κάτωθι διαδρομές:

- Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου– Αιανής ,Αιανή-Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός Αιανού, Επαρχ. Οδός Κοζάνης-Αιανής-Κυκλικός Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως.

- Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο ΡύμνιοΚαισαρειά- Διασταύρωση Καρυδίτσας και αντιστρόφως .

- Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά-Επαρχιακή Οδό Σπάρτου-Διασταύρωσης Βαθυλάκκου (13ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας) και αντιστρόφως. 

Η παραπάνω απαγόρευση ισχύει μόνο για σήμερα Δευτέρα 9/10/23 και μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Ε.Ο. ΚΟΖΑΝΗΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ: Επίσης, από σήμερα το μεσημέρι στις 2 μ.μ. θα ισχύουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

- Απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων, με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων, στην Ε.Ο. Κοζάνης Λάρισας, από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων).

- Η κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων να διεξάγεται, ακολουθώντας ένα εκ των τεσσάρων κάτωθι ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων:

α) Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω του αυτοκινητοδρόμου (Ε92) για Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Εθνική Οδός Τρικάλων – Γρεβενών, Εγνατία Οδό προς Κοζάνη και αντιστρόφως.

β) Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω της ΕΟ Λάρισας – Κοζάνης, Ελασσόνας, Δεσκάτης, Γρεβενών, Εγνατίας Οδού για Κοζάνη και αντιστρόφως.

γ) Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω ΠΑΘΕ, (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) και από κόμβο με Εγνατία Οδό (Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδίου) προς Βέροια και Κοζάνη και αντιστρόφως.

δ) Τα οχήματα με μέγιστο ύψος τεσσάρων (4) μέτρων, από το 30ο χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Αυλών)-Αυλές-Γούλες-Ρύμνιο και αντιστρόφως.

ε) Τα επιβατηγά αυτοκίνητα, τα λεωφορεία, καθώς και τα φορτηγά οχήματα με μεικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων, από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη από το 39ο χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Τριγωνικού)-Ρύμνιο-Γέφυρα Ρυμνίου.

στ) Οι οδηγοί των ανωτέρω οχημάτων που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Κοζάνης-Ρυμνίου και αντιστρόφως, δύναται να επιλέγουν τις κάτωθι διαδρομές:

ΕΓΝΑΤΙΑ-ΔΙΟΔΙΑ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ: Λόγω εκτέλεσης εργασιών επέκτασης του ανατολικού πλευρικού σταθμού διοδίων του Α/Κ Αγίου Ανδρέα, για το χρονικό διάστημα από την 09-10-2023 έως και την 22-12-2023 θα αποκλειστεί η υφιστάμενη δεξιάς διευρυμένης λωρίδας κυκλοφορίας, ενώ η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται αποκλειστικά από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας κατά τη φορά των οχημάτων, πλάτους 3,50 μέτρων.

ΜΕΓΑΡΑ-ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ: Από σήμερα εφαρμόζεται τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο δεξιό τμήμα του οδοστρώματος του Νότιου (αριστερού) παράδρομου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, περιοχής Δήμου Μεγαρέων, στο τμήμα του μεταξύ των χ/θ 33,200 και 29,000, μέγιστου μήκους 600μ.,ανά θέση, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 09-10-2023 έως 31-03-2024, κατά τις ώρες 07:00΄ έως 18:00΄, λόγω εκτέλεσης εργασιών. Κατά την εκτέλεση των εργασιών, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομένον πλάτος του οδοστρώματος.

ΒΟΛΟΣ-ΖΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ: Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας που εκδόθηκε στις 7/10/23 συνεχίζουν να ισχύουν οι διακοπές κυκλοφορίας στις κάτωθι οδούς:

α) στην Επαρχιακή οδό Χανίων-Δρακείας

β) στην Επαρχιακή οδό Αγίου Ονουφρίου-Μακρυνίτσας (μέσω Κουκουράβας)

γ) στην Εθνική οδό Βόλου-Ζαγοράς (κάτω κλάδος) από χ/θ 63+910 (Κισσό) μέχρι χ/θ 57+650 (Μουρεσί)

δ) στην Εθνική οδό Βόλου-Ζαγοράς (κάτω κλάδος) από χ/θ 68+690 (Μακρυράχη) μέχρι χ/θ 65+310 (Ανήλιο)

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι δόθηκε στην κυκλοφορία η Επαρχιακή Οδός Πορταριάς-Μακρινίτσας.

Για τους δρόμους που αναφέρονται παραπάνω με διακοπή κυκλοφορίας, οι ενδιαφερόμενοι αυτοκινητιστές μπορούν να τηλεφωνούν στη Διεύθυνση της Αστυνομίας Μαγνησίας (τηλ.: 24210 76934) για τον χρόνο που θα δοθούν στην κυκλοφορία.

PreviousNext