Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Εγνατία, Αττική και Ναύπακτο

Παρατείνεται μέχρι 10-06-2022 η απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας που αφορά την προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας στον Α/Κ Αγίου Ανδρέα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες κατασκευής πλευρ
Τρίτη 10/05/2022 - 10:17
Κοινοποίηση στα Social Media

Παρατείνεται μέχρι 10-06-2022 η απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας που αφορά την προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας στον Α/Κ Αγίου Ανδρέα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες κατασκευής πλευρικών διοδίων.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση παραμένει αποκλεισμένος ο δυτικός κλάδος εξόδου Β1 του Α/Κ, που συνδέει την Καβάλα και τον Α/Κ Αγίου Σίλα με την Ε.Ο. (Νο 2) Θεσσαλονίκης-Καβάλας και την Επ. Ο. Καβάλας - Ν. Περάμου, καθώς και ο δυτικός κλάδος εισόδου Α1 του Α/Κ που συνδέει την Ε.Ο. (Νο 2) Θεσσαλονίκης-Καβάλας και την Επ. Ο. Καβάλας - Ν. Περάμου με τη Θεσσαλονίκη και τον Α/Κ Ελευθερούπολης/Εξοχής.

Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά:

- Επί της Εγνατίας Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

- Στον δυτικό κλάδο εξόδου Β2 του Α/Κ που συνδέει τον Α/Κ Ελευθερούπολης/Εξοχής και την Θεσσαλονίκη με την Ε.Ο. (Νο 2) Θεσσαλονίκης-Καβάλας και την Επ. Ο. Καβάλας-Ν. Περάμου, με περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος από 5 σε 3,75 μ.

-Στον ανατολικό κλάδο εισόδου Α2 του Α/Κ που συνδέει την Ε.Ο. (Νο 2) Θεσσαλονίκης-Καβάλας και την Επ. Ο. Καβάλας - Ν.Περάμου με την Καβάλα και τον Α/Κ Αγίου Σίλα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων:

-Από την Καβάλα και τον Α/Κ Αγίου Σίλα προς την Ε.Ο. (Νο 2) Θεσσαλονίκης-Καβάλας και την Επ. Ο. Καβάλας - Ν. Περάμου διεξάγεται μέσω της Εγνατίας οδού με κίνηση έως τον επόμενο Α/Κ Ελευθερούπολης/Εξοχής, όπου εξέρχονται από τον αυτοκινητόδρομο και θα εισέρχονται εκ νέου στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού με κίνηση προς Καβάλα και έξοδο κανονικά από τον Α/Κ Αγίου Ανδρέα.

-Από Ν. Πέραμο και Άγιο Ανδρέα προς Θεσσαλονίκη διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. (Νο 2) Θεσσαλονίκης-Καβάλας και είσοδο στην Εγνατία οδό μέσω του Α/Κ Γαληψού/Ορφανίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν επηρεάζεται η κίνηση των οχημάτων που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού, παρά μόνο στις εξόδους – εισόδους του προαναφερόμενου ανισόπεδου κόμβου.

Στην Αττική

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε., από τη χ.θ. 24+000 έως τη χ.θ. 29+150, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, περιοχής Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου, κατά το χρονικό διάστημα από την 09/05/2022 έως την 10/06/2022, κατά τις ώρες 21:00΄ έως 06:00΄ της επομένης, με εξαίρεση την Παρασκευή όπου θα πραγματοποιούνται κατά τις ώρες 22:00΄έως 06:00΄της επομένης, για την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών, ως εξής:

Τμήμα 1:

Προσωρινός αποκλεισμός της μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας και της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) από τη χ/θ 24,000 έως τη χ/θ 27,500 του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Τμήμα 2 - Φάση Α’:

Προσωρινός αποκλεισμός της μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας, της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), με αποκλεισμό κλάδου εισόδου και κλάδου εξόδου στον Α/Κ Μπογιατίου από τη χ/θ 26,650 έως τη χ/θ 29,150 του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Αποκλεισμός της αριστερής και της μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας από τη χ/θ 22,100 έως τη χ/θ 22,700 του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Κατά τις ανωτέρω εργασίες, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

Για την κυκλοφορία προς Αγ. Στέφανο, μετά την έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο στον Α/Κ Βαρυμπόμπης, η εναλλακτική διαδρομή-παράκαμψη περιλαμβάνει πορεία μέσω της δεξιάς παράπλευρης οδού μέχρι τον Α/Κ Μπογιατίου, με τις απαραίτητες προειδοποιητικές πινακίδες κατεύθυνσης <<Παράκαμψη>>.

Για την κυκλοφορία προς Λαμία, η εναλλακτική διαδρομή-παράκαμψη περιλαμβάνει πορεία μέσω της δεξιάς παράπλευρης οδού από τον προηγούμενο κόμβο Α/Κ Βαρυμπόμπης, όπου πραγματοποιείται είσοδος στον αυτοκινητόδρομο στον κλάδο προς Λαμία, με τις απαραίτητες προειδοποιητικές πινακίδες κατεύθυνσης <<Παράκαμψη>>.

Φάση Β’:

Προσωρινός αποκλεισμός της μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας, της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) με αποκλεισμό μόνο κλάδου εισόδου στον Α/Κ Μπογιατίου από τη χ/θ26,650 έως τη χ/θ 29,150 του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Κατά τις ανωτέρω εργασίες, η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Λαμία, θα διεξάγεται ως εξής: πορεία μέσω της δεξιάς παράπλευρης οδού από τον προηγούμενο κόμβο Α/Κ Βαρυμπόμπης), όπου πραγματοποιείται είσοδος στον αυτοκινητόδρομο στον κλάδο προς Λαμία, με τις απαραίτητες προειδοποιητικές πινακίδες κατεύθυνσης <<Παράκαμψη>>.

Στη Ναύπακτο

Λόγω επικινδυνότητας (κατολισθητικό φαινομένο) στην 43η Επαρχιακή οδό – στο τμήμα από Πιτσιναιϊκα προς Ριγάνι του Δήμου Ναυπακτίας Αιτωλ/νίας, στο 3,7ο χλμ. μετά τη διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Ναυπάκτου – Θέρμου με την 43η Επαρχιακή οδό και αποσκοπώντας στην ομαλή - ακώλυτη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας αποφάσισε την ολική διακοπή κυκλοφορίας, όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της 43ης Επαρχιακής οδού – στο τμήμα από Πιτσιναιϊκα προς Ριγάνι του Δήμου Ναυπακτίας Αιτωλ/νίας, στο 3,7ο χλμ. μετά τη διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Ναυπάκτου – Θέρμου με την 43η Επαρχιακή οδό, για λόγους επικινδυνότητας αυτής λόγω κατολισθητικού φαινομένου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από Ναύπακτο θα γίνεται εναλλακτικά μέσω της Επαρχιακής οδού Ναυπάκτου-Παλαιόπυργου-Λουτρών Στάχτης-Ριγανίου Ναυπακτίας και μέσω της Επαρχιακής οδού Ναυπάκτου-Γέφυρας Μπανιά-Ανάληψης- Πόρου Ριγανίου-Ριγανίου Ναυπακτίας.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από την 09 Μαΐου 2022 έως της αποκαταστάσεως του προβλήματος.

 

PreviousNext