Τροχοί & TIR

Λαμπάδιασε ηλεκτρικός τράκτορας Nikola. Έκαψε πέντε ακόμη φορτηγά

Ηλεκτρικός τράκτορας μάρκας Nikola της βαριάς κατηγορίας βάρους, τυλίχθηκε στις φλόγες καίγοντας ακόμη πέντε φορτηγά που βρίσκονταν πλησίον. Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες εβδομάδες στις κεντρικές
Τετάρτη 16/08/2023 - 09:45
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Ηλεκτρικός τράκτορας μάρκας Nikola της βαριάς κατηγορίας βάρους, τυλίχθηκε στις φλόγες καίγοντας ακόμη πέντε φορτηγά που βρίσκονταν πλησίον.

Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες εβδομάδες στις κεντρικές εγκαταστάσεις του κατασκευαστή στο Phoenix της Αριζόνα των Η.Π.Α., αλλά αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα με αφορμή ανακοίνωση της Nicola με την οποία ανακαλούσε όλους τους ηλεκτρικούς τράκτορες, συνολικά 209 μονάδες, που έχουν παραδοθεί μέχρι τώρα σε πελάτες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, η πυρκαγιά στον τράκτορα προκλήθηκε «εξαιτίας σοβαρού ελαττώματος στη συστοιχία μπαταριών. Ανεξάρτητη εταιρεία εμπειρογνωμόνων που κλήθηκε να γνωματεύσει διαπίστωσε ότι υπήρξε μεγάλη διαρροή ψυκτικού υγρού του συστήματος που ψύχει τις μπαταρίες, με αποτέλεσμα αυτές να υπερθερμανθούν και να πάρουν φωτιά.

Με την ανακοίνωση της ανάκλησης των 209 τρακτόρων και την αποκάλυψη του συμβάντος, η μετοχή της εταιρείας μέσα σε λίγες ώρες έχασε το 6% της αξίας της.

PreviousNext