Τροχοί & TIR

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

Λήγει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η προθεσμία για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 από τους ιδιοκτήτες οχημάτων μετά και τη δίμηνη παράταση που έχει δοθεί και με τον υπ. Οικονομικών, Χρήστο Στ
Τρίτη 23/02/2021 - 16:04
Κοινοποίηση στα Social Media

Λήγει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η προθεσμία για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 από τους ιδιοκτήτες οχημάτων μετά και τη δίμηνη παράταση που έχει δοθεί και με τον υπ. Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να δηλώνει κατηγορηματικά (μιλώντας στον Αντέννα) ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Μοναδική «υποχώρηση» του υπ. Οικονομικών υπήρξε στο αίτημα των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι θα πληρώσουν το 50% περίπου των τελών που αναλογούν στο κάθε λεωφορείο (βλέπε σημερινή είδηση troxoikaitir.gr).

Επομένως, όλοι οι υπόλοιποι, περιλαμβανομένων φυσικά και των ιδιοκτητών φορτηγών, θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή είτε να πληρώσουν τα τέλη ή να καταθέσουν τις πινακίδες τους στη ψηφιακή πλατφόρμα myCAR για να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα.

Πώς πληρώνονται

Τα τέλη κυκλοφορίας μπορείτε να τα πληρώσετε με τους εξής τρόπους:

  • · Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής υπηρεσίας (mobile banking)

  • ·Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF

  • ·Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Για να λάβουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα ειδοποιητήρια θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και να κάνουν τα εξής βήματα:

Εάν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet:

Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή

Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα >τέλη κυκλοφορίας

Εάν δεν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet:

Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

PreviousNext