Τροχοί & TIR

Λιπαντικά MOTUL – εξαιρετική λίπανση στα επαγγελματικά οχήματα

Οι κινητήρες μεγάλου κυβισμού διαφέρουν από αυτούς των επιβατικών αυτοκινήτων ως προς τα διαστήματα αλλαγής λιπαντικών, το φορτίο ρυμούλκησης, τον κυβισμό, τις στροφές λειτουργίας και τέλος τα συστή
Παρασκευή 12/07/2019 - 11:43
Κοινοποίηση στα Social Media

Οι κινητήρες μεγάλου κυβισμού διαφέρουν από αυτούς των επιβατικών αυτοκινήτων ως προς τα διαστήματα αλλαγής λιπαντικών, το φορτίο ρυμούλκησης, τον κυβισμό, τις στροφές λειτουργίας και τέλος τα συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων. Ως εκ τούτου, απαιτούν εξειδικευμένα λιπαντικά.

Λόγω της ραγδαίας εξέλιξης των κινητήρων εσωτερικής καύσης, απαιτείται η ταυτόχρονη εξέλιξη της τεχνολογίας των λιπαντικών, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου, η παραγωγή ρύπων και η μείωση των τριβών στο ελάχιστο δυνατό.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας των λιπαντικών εστιάζει στη σύνθεση, την ποιότητα και την απόδοση του λιπαντικού σε φυσιολογικές αλλά και σε ακραίες συνθήκες τριβών και θερμοκρασιών, ώστε να πληρούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των σύγχρονων κινητήρων.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των λιπαντικών είναι το ιξώδες σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες, η περιεκτικότητα SAPS, το αλκαλικό απόθεμα TBN, η αντοχή στην οξείδωση σε υψηλές θερμοκρασίες, η ανθεκτικότητα σε συνθήκες υψηλής αραίωσης από καύσιμο και η συμπεριφορά τους σε χρήση με βιοκαύσιμο.

Παρ’ όλα αυτά, το πιο σημαντικό στοιχείο ίσως που διακρίνει ένα λιπαντικό υψηλής ποιότητας, είναι τα πρόσθετα που αποσκοπούν στην προστασία και καθαρότητα του κινητήρα. Η MOTUL παράγει υψηλής ποιότητας πρόσθετα και βελτιωτικά καύσης και, ως εκ τούτου, τα λιπαντικά της εταιρείας βρίσκονται στην κορυφή της χημικής επεξεργασίας. Έτσι παρέχουν στον καταναλωτή το καλύτερο δυνατό εργαλείο για να προστατέψει τον κινητήρα του και μαζί την τσέπη του, χαρίζοντας εξαιρετική λίπανση.

Η MOTUL, ως μια εταιρεία λιπαντικών με κύρος και σαφή προσανατολισμό στην έρευνα και ανάπτυξη των προϊόντων της, προσφέρει μία σειρά επιλογών κατάλληλων για κάθε τύπο οχήματος. Τα υψηλής ποιότητας λιπαντικά της MOTUL, υπόσχονται να διατηρήσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα σας, να τον προστατεύσουν από τη ζέστη και τις τριβές, αλλά και του προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες προκειμένου αυτός να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο «ξεκούραστα» με μειωμένες αντιστάσεις και να είναι τελικά πιο αποδοτικός και οικονομικός.

Οι προτάσεις της MOTUL:

  • 100% ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ

TEKMA OPTIMA 5W30 / TEKMA ULTIMA+ 10W40 

100% ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ λιπαντικά της Motul που συνδυάζουν τα πιο σύγχρονα, υψηλής απόδοσης συνθετικά βασικά λάδια και προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση και προστασία του κινητήρα. 

  • TECHNOSYNTHESE

TEKMA MEGA X 15W40 / TEKMA MEGA X LA 10W40 

Η τεχνολογία TECHNOSYNTHESE συνδυάζει ιδανικά τα συνθετικά και ορυκτά βασικά λάδια, δημιουργώντας μια άριστη σχέση τιμής / απόδοσης.

  • ΝΕΟ TEKMA MEGA+ 15W40

Ορυκτό λιπαντικό σχεδιασμένο για κινητήρες τελευταίας γενιάς επαγγελματικών οχημάτων ACEA E9/E7, API CJ-4.

Τα λιπαντικά για φορτηγά, λεωφορεία και ελαφρά επαγγελματικά της Motul προσδίδουν μεγάλη διάρκεια ζωής και προσφέρουν υψηλή προστασία στον κινητήρα σε όλες τις συνθήκες. Η μεγάλη σειρά προϊόντων Heavy Duty καλύπτει τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και απαιτήσεις των κατασκευαστών κινητήρων μεγάλου και μεσαίου κυβισμού.

PreviousNext