Παρακολουθήστε ζωντανά στο troxoikaitir.gr

Διαμορφώνοντας τη Μεταφορά του μέλλοντος

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, παρακολουθήστε ζωντανά από το Transport TV στην ιστοσελίδα μας, τη μεγάλη παρουσίαση της Mercedes-Benz Trucks στο Μαγδεμβούργο.

Στις 17:30 ακριβώς, (ώρα Ελλάδας) η Mercedes-Benz θα αποκαλύψει «λάιβ» μία ιδιαίτερα σημαντική νέα τεχνολογία, η οποία μέχρι τώρα, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Πολλές οι εικασίες για το τι ακριβώς θα αποκαλύψει η Mercedes στην εκδήλωση με τίτλο «Shaping Future Transportation 2014», με το βίντεο (teaser) να δείχνει σε 5 δευτερόλεπτα κάποια θολά πλάνα. Αναφέρονται οι λέξεις «συνδεσιμότητα, ασφάλεια, αποδοτικότητα» κι αυτό είναι όλο. Ρωτήσαμε τον ίδιο τον επικεφαλής της εταιρείας, Dr Wolfgang Bernhard στη Φρανκφούρτη την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά, και μας δόθηκε η εντύπωση ότι, το κλειδί είναι η λέξη «συνδεσιμότητα».

Το πλέον ισχυρό σενάριο, είναι ότι, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε νέα, και πολύ προχωρημένα, συστήματα τηλεματικής δηλαδή, θα δούμε φορτηγό (ή φορτηγά) κινούμενα αυτόνομα σε κονβόι, χωρίς οδηγούς, τα οποία θα είναι online με την έδρα της μεταφορικής, τον παραλήπτη του φορτίου, το συνεργείο, θα «διαβάζουν» τα φανάρια, θα προβλέπουν τις κινήσεις των άλλων (κανονικών) οχημάτων και θα ανταλλάσσουν δεδομένα εν κινήσει. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με κάποιο νέο μοντέλο, ή κάποιο ολοκαίνουργιο σύστημα ηλεκτρονικής ασφάλειας (πάρα πολύ πιθανό).

Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο A14 κοντά στο Μαγδεμβούργο, η Mercedes-Benz Trucks θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα μίας νέας τεχνολογίας μεταφορών σε μία εντυπωσιακή παρουσίαση. Το νέο σύστημα μεταφορών αναμένεται βοηθήσει στη μείωση των ατυχημάτων και θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα των μεταφορών, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Αναμένεται να παρευρεθούν εκπρόσωποι της Ευρωβουλής, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και πολλοί άλλοι. Ο υπεύθυνος δοκιμών του Τ&Τ, Βασίλης Δαραμούσκας θα καλύψει δημοσιογραφικά την παρουσίαση και θα συνομιλήσει με κορυφαία στελέχη της εταιρείας.

Μείνετε συντονισμένοι.