Τροχοί & TIR

MAN: Ξεκινούν οι πωλήσεις των βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών

Για το τέλος του Οκτώβρη η MAN Truck & Bus έχει προγραμματίσει την έναρξη των πωλήσεων βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών για τα οποία λειτουργεί ήδη ξεχωριστή γραμμή παραγωγής στη Νυρεμβέργη, όπου και
Τρίτη 17/10/2023 - 12:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Για το τέλος του Οκτώβρη η MAN Truck & Bus έχει προγραμματίσει την έναρξη των πωλήσεων βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών για τα οποία λειτουργεί ήδη ξεχωριστή γραμμή παραγωγής στη Νυρεμβέργη, όπου και το δικό της εργοστάσιο κατασκευής των μπαταριών.

Οι πρώτες παραδόσεις των ηλεκτρικών MAN eTruck αναμένεται να πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2024 σε πελάτες της Γερμανίας και της Αυστρίας.

Τα ηλεκτρικά αυτά φορτηγά έχουν χιλιομετρική εμβέλεια μεταξύ 600 και 800 χιλιομέτρων και για τον λόγο αυτό προτείνονται ως κατάλληλα για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.

Εδώ να σημειώσουμε ότι από τον Δεκέμβριο του 2022, η MAN έχει ιδρύσει τη δική της μεταφορική εταιρεία με το όνομα LoadFox Transport Solutions GmbH στην οποία επιχειρούν ηλεκτρικά φορτηγά πραγματοποιώντας δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων μεταξύ γερμανικών πόλεων, ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν μεταφορές και προς τις πόλεις Krakow και Starachowice της Πολωνίας.

Οι μεταφορές αυτές σε πραγματικές συνθήκες βοήθησαν τη MAN να βελτιώσει τα βαριά ηλεκτρικά eTruck ώστε να είναι σε θέση να ανοίξει στις 30 Οκτωβρίου το «βιβλίο παραγγελιών».

PreviousNext