Τροχοί & TIR

Με ανοιχτά παράθυρα

Την ανάγκη να μένουν ανοιχτά τα παράθυρα των μέσων μαζικής μεταφοράς επισημαίνει με εγκύκλιό του το υπ. Μεταφορών, αναφέροντας τα εξής: «Ιδιαίτερα, εφιστούμε στην ανάγκη συστηματικού, συνεχούς και ε
Δευτέρα 16/11/2020 - 09:45
Κοινοποίηση στα Social Media

Την ανάγκη να μένουν ανοιχτά τα παράθυρα των μέσων μαζικής μεταφοράς επισημαίνει με εγκύκλιό του το υπ. Μεταφορών, αναφέροντας τα εξής:

«Ιδιαίτερα, εφιστούμε στην ανάγκη συστηματικού, συνεχούς και επαρκούς αερισμού στα ΜΜΜ. Επισημαίνεται ότι για λόγους προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού θα πρέπει σε κάθε περίπτωση τα παράθυρα των οχημάτων να είναι συνεχώς ανοιχτά, από την αφετηρία και καθ' όλη τη διάρκεια των διαδρομών, για επαρκή αερισμό ταυτόχρονα ή και ανεξαρτήτως της χρήσης του κλιματισμού. Αναφορικά με τη χρήση κλιματισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στα λοιπά μέσα μεταφορών (ταξιδιωτικά λεωφορεία-πούλμαν, πλοία, τρένα, ΚΤΕΛ) συνιστάται η χρήση του σε ρύθμιση μεγιστοποίησης της εισαγωγής νωπού αέρα σε συνδυασμό με τα ανοιχτά παράθυρα, όπου αυτό είναι εφικτό.

Επιβεβλημένη είναι η συντήρηση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον κατασκευαστή διαδικασίες. Τέλος, επισημαίνεται η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των επιβατών αναφορικά με τη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και ατομικής υγιεινής μέσω οπτικών και ηχητικών σημάτων».

Καμπίνες φορτηγών

Ανάλογα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται και από τους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων, οι οποίοι θα πρέπει να αερίζουν επαρκώς την καμπίνα τους, αφήνοντας παράθυρα ανοιχτά.

Ιδιαίτερα στα φορτηγά, όπου οι οδηγοί εναλλάσσονται, πέρα από τον αερισμό της καμπίνας, θα πρέπει να γίνεται προσεκτικός καθαρισμός των επιφανειών με αντισηπτικό υγρό (τιμόνι, ταμπλό, λεβιέδες κ.λπ.), καθώς και ψέκασμα των μεγαλύτερων επιφανειών, επενδύσεις τοίχων, πατάκια, κρεβάτι κ.λπ. με αντιβακτηριδιακό σπρέι.

Επίσης, μέσα στην καμπίνα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο και μπουκαλάκι με αντισηπτικό για τα χέρια, ώστε μετά από εργασίες π.χ. φόρτωση, ασφάλιση φορτίων, κλείσιμο μουσαμά κ.λπ. ο οδηγός θα πρέπει να καθαρίζει τα χέρια με το αντισηπτικό, πριν πιάσει τιμόνι.

PreviousNext