Τροχοί & TIR

Με ειδικό χάλυβα τα βαριά ηλεκτρικά φορτηγά VOLVO

Η Volvo είναι ο πρώτος κατασκευαστής φορτηγών στον κόσμο που χρησιμοποιεί χάλυβα χωρίς ορυκτά στα φορτηγά της. Ο χάλυβας παράγεται από τη σουηδική εταιρεία χάλυβα SSAB και τα βαρέως τύπου ηλεκτρικά
Τρίτη 24/05/2022 - 11:23
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volvo είναι ο πρώτος κατασκευαστής φορτηγών στον κόσμο που χρησιμοποιεί χάλυβα χωρίς ορυκτά στα φορτηγά της. Ο χάλυβας παράγεται από τη σουηδική εταιρεία χάλυβα SSAB και τα βαρέως τύπου ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo θα είναι τα πρώτα που θα τον περιλαμβάνουν.

Ο χάλυβας της SSAB παράγεται με μια εντελώς νέα τεχνολογία, βασισμένη στο υδρογόνο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ μικρότερες επιπτώσεις στο κλίμα σε σχέση με τον συμβατικά παραγόμενο χάλυβα. Η εισαγωγή του χάλυβα σε μικρή κλίμακα στα βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2022.

"Θα αυξήσουμε τη χρήση υλικών χωρίς ορυκτά σε όλα τα φορτηγά μας, όχι μόνο κατά τη λειτουργία - αλλά και όσον αφορά τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται", λέει η Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management, Volvo Trucks.

Ο πρώτος χάλυβας που θα παραχθεί με υδρογόνο θα χρησιμοποιηθεί στους δοκούς του σασί και όσο η διαθεσιμότητα του χάλυβα χωρίς ορυκτά αυξάνεται, θα χρησιμοποιείται και σε άλλα μέρη του φορτηγού.

Το 90% ενός φορτηγού Volvo μπορεί να ανακυκλωθεί.

Σήμερα, περίπου το 30% των υλικών σε ένα νέο φορτηγό Volvo προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά. Και έως και το 90% του φορτηγού μπορεί να ανακυκλωθεί στο τέλος της ζωής του.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Volvo συνεργάζεται με τη SSAB για χάλυβα χωρίς ορυκτά από το 2021. Το πρώτο μηχάνημα, μια πλατφόρμα φόρτωσης, κατασκευασμένη από χάλυβα χωρίς ορυκτά, παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2021. Ο χάλυβας χωρίς ορυκτά θα αποτελέσει σημαντικό συμπλήρωμα του παραδοσιακού και ανακυκλωμένου χάλυβα που χρησιμοποιείται στα φορτηγά της Volvo.

PreviousNext