Τροχοί & TIR

Με ρομπότ το δέμα στην πόρτα σας (+video)

«Digit» ονομάζεται το ρομπότ που προέκυψε από τη σύμπραξη της Ford με την εταιρεία τεχνολογίας, Agility Robotics. Δημιουργήθηκε σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στον κλάδο των logi
Παρασκευή 31/05/2019 - 02:00
Κοινοποίηση στα Social Media
To αυτόνομο ρομπότ «Digit» προέκυψε από τη σύμπραξη της Ford με την εταιρεία τεχνολογίας, Agility Robotics.
To αυτόνομο ρομπότ «Digit» προέκυψε από τη σύμπραξη της Ford με την εταιρεία τεχνολογίας, Agility Robotics.

«Digit» ονομάζεται το ρομπότ που προέκυψε από τη σύμπραξη της Ford με την εταιρεία τεχνολογίας, Agility Robotics. Δημιουργήθηκε σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στον κλάδο των logistics, που έχουν προκύψει από τη διαρκή άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Συνεργάζεται με ένα οδηγικά αυτόνομο βαν διανομών και αναλαμβάνει να διανύσει τα τελευταία μέτρα, ώστε το πακέτο να φτάσει στην πόρτα του παραλήπτη, δίχως ανθρώπινη παρέμβαση.

Αναλυτικότερα, το Digit είναι ένα ρομπότ με δύο πόδια, το οποίο σχεδιάστηκε όχι μόνο να μοιάζει με άνθρωπο, αλλά και να βαδίζει με σχεδόν φυσικό τρόπο. Έχει, δηλαδή, τη δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνει σκάλες, να περπατάει σε ανώμαλο έδαφος και να ανακτά την ισορροπία του μετά από ένα σκούντημα χωρίς να πέσει κάτω.

Το ρομπότ της Ford είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά και μπορεί να μεταφέρει βάρος έως και 18 κιλών. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι πως έχει τη δυνατότητα αναδίπλωσης, προκειμένου να τοποθετείται στο χώρο φόρτωσης του αυτόνομου βαν διανομών, καταλαμβάνοντας το λιγότερο δυνατό χώρο. Μόλις το όχημα φτάσει στον προορισμό του, το Digit αναλαμβάνει δράση και παίρνει το πακέτο για να το παραδώσει ακριβώς στην πόρτα του παραλήπτη.

Φέροντας συσκευή LiDAR και στερεοφωνικές κάμερες, το Digit έχει τη δυνατότητα να πλοηγηθεί στα βασικά σενάρια για τα οποία είναι προγραμματισμένο. Εάν, ωστόσο, συναντήσει ένα απροσδόκητο εμπόδιο, μπορεί να στείλει μια εικόνα πίσω στο αυτόνομο όχημα, προκειμένου να βρει αυτό μια λύση. Στην περίπτωση που ούτε το βαν τα καταφέρει, μπορεί να ανεβάσει τις πληροφορίες στο cloud, ζητώντας βοήθεια από άλλα συστήματα για να επιτρέψει στο Digit να συνεχίσει την πορεία του.

Video URL
PreviousNext