Τροχοί & TIR

Το αυτόνομο ρομπότ της Ford

Μέχρι και 40 ώρες δημιουργικής απασχόλησης μπορεί να απελευθερώσει καθημερινά το αυτόνομο ρομπότ «Survival», το οποίο δοκιμάζεται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια, αναλα
Τετάρτη 22/05/2019 - 13:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Μέχρι και 40 ώρες δημιουργικής απασχόλησης μπορεί να απελευθερώσει καθημερινά το αυτόνομο ρομπότ «Survival», το οποίο δοκιμάζεται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια, αναλαμβάνοντας την παράδοση ανταλλακτικών και υλικών συγκόλλησης σε διαφορετικούς σταθμούς εργασίας της ισπανικής μονάδας.

Μάλιστα, το ρομπότ της Ford είναι εξοπλισμένο με ένα ράφι που διαθέτει 17 θυρίδες για τη συγκράτηση υλικών διαφορετικών διαστάσεων και βάρους. Για την αποφυγή σφαλμάτων, το σύστημα ανοίγματος/κλεισίματος των θυρίδων λειτουργεί αυτόματα, κάτι που σημαίνει ότι οι χειριστές σε κάθε σταθμό εργασίας έχουν πρόσβαση μόνο στα υλικά που προορίζονται γι’ αυτούς.

Έχοντας εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από τους μηχανικούς της Ford, το συγκεκριμένο ρομπότ είναι το πρώτο του είδους του που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό εργοστάσιο της εταιρείας. Το αυτόνομο ρομπότ υιοθετεί την τεχνολογία LiDAR (Light Detection and Ranging) για απεικόνιση του περιβάλλοντος χώρου, τεχνολογία που χρησιμοποιείται και σε πρωτότυπα, αυτόνομα οχήματα της Ford. Έχει την ικανότητα, όχι μόνο να αποφεύγει εμπόδια και να αλλάζει διαδρομή αν κάτι διακόπτει την πορεία του, αλλά και να σταματά κάθε φορά που είναι απαραίτητο.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο «Survival» είναι ένα από τα πολλά «έξυπνα» ρομπότ που χρησιμοποιούνται σε εργοστάσια της Ford, συμπεριλαμβανομένων του «Robutt» και των co-bots στην Κολωνία.

PreviousNext