Τροχοί & TIR

Μεγαλύτερο ωφέλιμο για το Ford Transit Connect

Για πρώτη φορά σε έκδοση με ωφέλιμο φορτίο σχεδόν ενός τόνου, διατίθεται το αναβαθμισμένο Transit Connect, ένα μοντέλο που σύμφωνα με τη Ford, εμφανίζει επιπλέον τη χαμηλότερη κατανάλωση στην κατηγο
Κυριακή 15/11/2020 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Για πρώτη φορά σε έκδοση με ωφέλιμο φορτίο σχεδόν ενός τόνου, διατίθεται το αναβαθμισμένο Transit Connect, ένα μοντέλο που σύμφωνα με τη Ford, εμφανίζει επιπλέον τη χαμηλότερη κατανάλωση στην κατηγορία του.

Συγκεκριμένα, με μικτό βάρος 2.501 κιλών, το Transit Connect προσφέρει πλέον μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 982 κιλών, μια τιμή αυξημένη κατά 79 κιλά έναντι προηγούμενων εκδόσεων του μοντέλου. Η αναβάθμιση των συνδυασμών σε ζάντες και ελαστικά και -κυρίως- η αφαίρεση του προαιρετικού διπλού καθίσματος συνοδηγού συνετέλεσαν στην αύξηση του ωφέλιμου φορτίου. Σημειώνεται πως το διπλό κάθισμα συνοδηγού εξακολουθεί να διατίθεται προαιρετικά για τις εκδόσεις με χαμηλότερο ωφέλιμο φορτίο.

Αναβαθμισμένος είναι και ο κινητήρας ντίζελ EcoBlue των 1,5 λίτρων, ο οποίος προσφέρεται σε εκδόσεις ισχύος 75, 100 ή 120 ίππων και συνεργάζεται με 6τάχυτο μηχανικό ή 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Ford, το Transit Connect στην έκδοση L1 Trend, καταναλώνει 4,1 λτ./100 χλμ. (κύκλος NEDC) και εμφανίζει εκπομπές CO2 της τάξης των 109 γρ./χλμ. Με βάση το πιο ρεαλιστικό πρωτόκολλο WLTP, οι παραπάνω τιμές διαμορφώνονται στα 5,1 γρ./χλμ. και 134 γρ./χλμ., αντίστοιχα.

Οι εν λόγω επιδόσεις αφορούν στο Transit Connect με τον κινητήρα EcoBlue των 75 και 120 ίππων, με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως η Ford ενέκρινε τη χρήση βιοκαυσίμου HVO για τον εν λόγω κινητήρα πετρελαίου, μετά από ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών, στόχος των οποίων ήταν να διασφαλίσει ότι δεν θα επηρεαστούν οι επιδόσεις και η λειτουργικότητα του οχήματος.

Νέα είναι και η έκδοση Limited του Transit Connect, ο εξοπλισμός της οποίας περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου «Sparkle Silver» 16 ιντσών, με τους εξωτερικούς καθρέπτες, τις χειρολαβές θυρών και τα πλαϊνά διακοσμητικά να είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Επιπλέον, προσφέρονται θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματος φωτισμός και καθαριστήρες παρμπρίζ με αισθητήρα βροχής.

PreviousNext