Τροχοί & TIR

Μειωμένη εμπορική δραστηριότητα στο Λαύριο

Προς αναπλήρωση των απολεσθέντων εσόδων, ο ΟΛΛ ΑΕ αναζήτησε νέες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και η διακίνηση αυτοκινήτων προς εισαγωγή στην Ελλάδα.
Πέμπτη 08/02/2024 - 16:38
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Λιμάνι Λαυρίου
Φωτό: Λιμάνι Λαυρίου

Η αναπτυξιακή πορεία του Λιμένος Λαυρίου συνεχίστηκε και το 2023 με τα έσοδα του Οργανισμού να διαμορφώνονται στα 6,5 εκατ. ευρώ έναντι 6,3 εκατ. ευρώ το 2022. 

Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στα έσοδα από την κρουαζιέρα και των τουριστικών σκαφών, ενώ αντίθετα ο εμπορικός τομέας σημείωσε πτώση. Στη σχετική ανακοίνωση του ΟΛΛ διαβάζουμε: 

«ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Η σχεδόν μονοθεματική δραστηριότητα φορτοεκφόρτωσης και εναπόθεσης ανεμογεννητριών 70 παρουσίασε ύφεση το 2023 λόγω εξωγενών παραγόντων, αν και αναμένεται αντίστοιχη ανάκαμψη το 2024. Προς αναπλήρωση των απολεσθέντων εσόδων, ο ΟΛΛ ΑΕ αναζήτησε νέες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και η διακίνηση αυτοκινήτων προς εισαγωγή στην Ελλάδα. Τα πρώτα πλοία που επέλεξαν το λιμάνι του Λαυρίου εξυπηρετήθηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο και η διοίκηση του ΟΛΛ ΑΕ εξετάζει τη δυνατότητα επέκτασης αυτής της δραστηριότητας».

PreviousNext