Τροχοί & TIR

Μέσα στον Απρίλη ο διαγωνισμός για τα Λεωφορεία

Στο περιθώριο του βαλκανικού forum, που πραγματοποιήθηκε στις 6 του Απρίλη στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας με τον δημοσιογράφο, Απ. Λυκεσά, αναφέρθηκε στην πορεία τ
Δευτέρα 08/04/2019 - 14:40
Κοινοποίηση στα Social Media
Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 750 λεωφορείων, θα είναι έτοιμος για προκήρυξη μέσα στον Απρίλη.
Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 750 λεωφορείων, θα είναι έτοιμος για προκήρυξη μέσα στον Απρίλη.

Στο περιθώριο του βαλκανικού forum, που πραγματοποιήθηκε στις 6 του Απρίλη στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας με τον δημοσιογράφο, Απ. Λυκεσά, αναφέρθηκε στην πορεία των διαδικασιών για την προμήθεια των 750 λεωφορείων, λέγοντας, ότι ο διαγωνισμός θα είναι έτοιμος για προκήρυξη μέσα στον Απρίλη.

Η συνέντευξη για τα 750 λεωφορεία ήταν η εξής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, βεβαίως, αλλά εμείς τώρα περιμένουμε τα 300 καινούργια λεωφορεία που μας είπατε ότι θα έρθουν. 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εντάξει, θα έρθουν πολύ νωρίτερα άλλα λεωφορεία, θα απελευθερωθούν τα υπάρχοντα λεωφορεία και θα γίνει και ο διαγωνισμός των νέων λεωφορείων, τα οποία θα είναι ηλεκτρικά και αερίου. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός; 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι θέμα λίγων ημερών κ. Λυκεσά. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μέσα στον Απρίλιο δηλαδή; 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μέσα στον Απρίλιο είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει, θα είναι στον αέρα η διαγωνιστική διαδικασία. Έχουμε βρει τα χρήματα που δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ. Έχουν συνταχθεί τα τεύχη του διαγωνισμού, τα τεύχη δημοπράτησης, έχουνε πάρει οι υπηρεσίες τις απαραίτητες εγκρίσεις και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της δικής μας χώρας και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ευρωπαϊκής επιτροπής, είμαστε έτοιμοι. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα, πότε περίπου, δηλαδή, μπορεί να υπολογίσουμε ότι θα έρθουν; 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ό,τι περίπου σας είπα, μέσα στον Απρίλη. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μέσα στον Απρίλιο είναι ο διαγωνισμός. 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μετά θα είναι τότε το χρονοδιάγραμμα, όπως το ορίζει ο νόμος. Δηλαδή υπάρχουν συγκεκριμένες ημέρες που προβλέπεται να είναι στον αέρα, μέχρι να δώσουν τελική προσφορά οι διαγωνιζόμενοι.

PreviousNext