Το Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 750 αστικών λεωφορείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ανέφερε ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του προς το Αθηναϊκό  - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την 31η Δεκεμβρίου.

Μιλώντας για την προσπάθεια του υπουργείου να συντηρήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό λεωφορείων του ΟΑΣΘ, είπε:

«Παραλάβαμε 245 λεωφορεία όλα κι όλα, όταν έπρεπε να λειτουργούν 622, υπήρχαν δυστυχώς ασυντήρητα για πάνω από μια πενταετία τα υπόλοιπα λεωφορεία, κατορθώσαμε να έχουμε εξοικονόμηση 45 εκατ. ευρώ την περσινή χρονιά και με αυτά τα λεφτά μπορούμε να κάνουμε συντήρηση, να ανανεώσουμε τον στόλο των λεωφορείων, έχουμε προγραμματίσει και οι διαγωνισμοί βγαίνουν τον Φεβρουάριο, ολοκληρώθηκε η διαβούλευση που βγήκαν οι προδιαγραφές μέσα στο Δεκέμβριο για αυτά τα νέα λεωφορεία για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα προσλάβουμε 150 οδηγούς για να καλυφθούν οι ανάγκες και θα αλλάξουμε και το παλαιοκομματικού τύπου εφεύρημα που είχαν κάνει να δώσουν μη συμφέρουσες γραμμές των ΚΤΕΛ στον ΟΑΣΘ προκειμένου να πουν ότι μείωσαν το εισιτήριο ακόμα και στα δρομολόγια έξω από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό επί της ουσίας έκαναν».

Και σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε:

«Εκτιμώ ότι μέσα στον Ιανουάριο ένας μεγάλος όγκος προβλημάτων που αφορά τη συχνότητα των δρομολογίων θα λυθεί με τη συμφωνία που θα γίνει με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που έχει ήδη προχωρήσει ο ΟΑΣΘ, αλλά η οριστική επίλυση θα είναι με την προμήθεια των λεωφορείων, με την πρόσληψη των οδηγών, με τη μεταφορά τεχνιτών από άλλους φορείς προς τον ΟΑΣΘ και βέβαια με τη λειτουργία του μετρό μέσα στο 2020».

Υπενθυμίζεται, ότι σε προγενέστερη συνέντευξή του, ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε ότι «οι πόροι έχουν βρεθεί για να γίνει ο διαγωνισμός», αναφερόμενος στην προμήθεια των 750 λεωφορείων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και τα πρώτα σχόλια επί των προδιαγραφών στο τρισέλιδο ρεπορτάζ του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR Ιανουαρίου 2019, σελ. 117-119.