Τροχοί & TIR

Μεταφορές με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Μέχρι το 2030 θα πρέπει το 12% της χρησιμοποιούμενης ενέργειας στις μεταφορές, να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Αυτό περιλαμβάνεται στις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να επι
Δευτέρα 05/02/2018 - 12:58
Κοινοποίηση στα Social Media

Μέχρι το 2030 θα πρέπει το 12% της χρησιμοποιούμενης ενέργειας στις μεταφορές, να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Αυτό περιλαμβάνεται στις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μιας πιο καθαρής και αποδοτικής χρήσης της ενέργειας.

Τα μέλη του Κοινοβουλίου έκαναν επίσης λόγο για βελτίωση κατά 35% της ενεργειακής απόδοσης, αλλά και για μερίδιο της τάξης του 35% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επί του συνόλου της κατανάλωσης, κάτι που προβλέπεται να γίνει ως το 2030. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τα κράτη μέλη θα μπορούν να παρεκκλίνουν έως και 10% από τους στόχους.

Μέχρι το 2030 κάθε κράτος μέλος θα πρέπει να εξασφαλίσει πως το 12% της ενέργειας που χρησιμοποιείται κατά τις μεταφορές, θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Η συνεισφορά των βιοκαυσίμων πρώτης γενιάς θα πρέπει να περιοριστεί στα περσινά επίπεδα, δηλαδή στο 7% των οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών.

Μέχρι το 2022, τέλος, το 90% των σταθμών καυσίμων του δικτύου των ευρωπαϊκών αυτοκινητόδρομων θα πρέπει να έχουν υψηλής απόδοσης σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.

PreviousNext