Τροχοί & TIR

Η IVECO παραδίδει το χιλιοστό Stralis NP

H IVECO παρέδωσε πέντε Stralis NP στην εταιρεία VERBIO Logistik και με αυτόν τον τρόπο η παραγωγή των Stralis NP που κινούνται με φυσικό αέριο, έσπασε το όριο των 1.000 μονάδων. Τα πέντε αυτά φορτηγ
Δευτέρα 05/02/2018 - 12:47
Κοινοποίηση στα Social Media

H IVECO παρέδωσε πέντε Stralis NP στην εταιρεία VERBIO Logistik και με αυτόν τον τρόπο η παραγωγή των Stralis NP που κινούνται με φυσικό αέριο, έσπασε το όριο των 1.000 μονάδων.

Τα πέντε αυτά φορτηγά θα καίνε βιομεθάνιο που φτιάχνει η ίδια η VERBIO στο εργοστάσιό της στο Schwedt της Γερμανίας. Έτσι, θα επιτευχθεί μία μείωση των εκπομπών CO2 της τάξης του 90%, αλλά και ένας σημαντικός περιορισμός στα αιωρούμενα σωματίδια και στο οξείδιο του αζώτου που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα, σε σχέση πάντα με τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Με αυτό τον τρόπο, η VERBIO λανσάρει τον πρώτο στόλο βαρέων φορτηγών της Γερμανίας με ουδέτερες εκπομπές CO2. Η εταιρεία επέλεξε την έκδοση που λειτουργεί αποκλειστικά με CNG και η οποία έχει ισχύ 400 ίππων. Δύο δεξαμενές 920 λίτρων, δίνουν στο Stralis NP 400 αυτονομία έως και 570 χλμ. Την ίδια στιγμή, τα επίπεδα θορύβου σε σχέση με τις diesel εκδοχές, είναι μειωμένα κατά 50%. Ανάλογα με την έκδοση, το νέο φορτηγό της IVECO εμφανίζει αυτονομία έως και 1.600 χλμ.

PreviousNext