Τροχοί & TIR

Μεταφορές στον Βόρειο Πόλο με ηλεκτρικό Scania

Στη βορειότερη κατοικημένη περιοχή του κόσμου, στο Svalbard της Νορβηγίας, πραγματοποιεί μεταφορές το εικονιζόμενο ηλεκτρικό φορτηγό Scania. Δουλεύει για λογαριασμό των Νορβηγικών Ταχυδρομείων μεταφ
Παρασκευή 13/05/2022 - 09:37
Κοινοποίηση στα Social Media

Στη βορειότερη κατοικημένη περιοχή του κόσμου, στο Svalbard της Νορβηγίας, πραγματοποιεί μεταφορές το εικονιζόμενο ηλεκτρικό φορτηγό Scania. Δουλεύει για λογαριασμό των Νορβηγικών Ταχυδρομείων μεταφέροντας δέματα και εμπορεύματα σε μια διαδρομή που επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες με τη θερμοκρασία να πέφτει μέχρι και τους -50 βαθμούς.

Το συγκεκριμένο φορτηγό δοκιμάζεται για έναν μήνα στο πλαίσιο συμφωνίας της Scania με τα Νορβηγικά Ταχυδρομεία, τα οποία υλοποιούν ένα ευρύτερο πρόγραμμα μετάβασης σε οχήματα μηδενικών ρύπων και ήδη το 37% του στόλου κινείται με εναλλακτικά καύσιμα αντί πετρελαίου.

Βασικός σκοπός των δοκιμών είναι η απόδοση των μπαταριών σε συνεχείς συνθήκες ψύχους. Το 19τονο φορτηγό διαθέτει μια συστοιχία 5 μπαταριών λιθίου – ion με συνολική εγκατεστημένη χωρητικότητα 165 kWh και ηλεκτροκινητήρα 230 kW (310 HP). Μετά από μια πλήρη φόρτιση η εμβέλεια του φορτηγού φτάνει τα 250 χιλιόμετρα.

 

PreviousNext