Τροχοί & TIR

Μεταφορική ξέπλενε εκατομμύρια μετρητά. Όλοι στη φυλακή

Η μεταφορική «Genesis 2014 Ltd» με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο επίσημος συνεργάτης διαφόρων εγκληματικών οργανώσεων αναλαμβάνοντας το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που αποκόμιζαν. Όπως αναφέρεται
Τρίτη 10/01/2023 - 16:17
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ROCU (Regional Organised Crime Unit of the West Midlands region)
Φωτό: ROCU (Regional Organised Crime Unit of the West Midlands region)

Η μεταφορική «Genesis 2014 Ltd» με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο επίσημος συνεργάτης διαφόρων εγκληματικών οργανώσεων αναλαμβάνοντας το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που αποκόμιζαν.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Μονάδας κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος του West Mindland, όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Ειδικότερα, ο διαχειριστής και υπεύθυνος της μεταφορικής, Marcus Justin Hughes καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση για ξέπλυμα μετρητών μαζί με τον Leon Woolley, υπεύθυνο δρομολογίων του στόλου στην εταιρεία, ο οποίος καταδικάστηκε σε πεντέμισι χρόνια φυλάκιση για το ίδιο αδίκημα.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο Nicholas Fern και ο Damion Morgan, οδηγοί φορτηγών που εργάζονταν για τον Hughes, καταδικάστηκαν για ξέπλυμα μετρητών και καταδικάστηκαν σε 5,5 χρόνια φυλάκιση ο καθένας.

Τέλος, ο Liam Bailey, υπεύθυνος σύναψης συμβολαίων μεταφορών, και ο Simon Davies, επιχειρηματικός συνεργάτης του Hughes, καταδικάστηκαν ξέπλυμα χρήματος και καταδικάστηκαν σε τριάμισι χρόνια και οκτώ χρόνια φυλάκιση αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας την υπόθεση, ο ντετέκτιβ επιθεωρητής Jonathan Jones της Περιφερειακής Μονάδας Οργανωμένου Εγκλήματος του West Midlands είπε:

«Αυτοί οι άνδρες ήταν μέρος μιας Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος που προσέφερε επαγγελματικές υπηρεσίες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε εγκληματίες. Οι καταδίκες και οι ποινές τους θα είναι μια προειδοποίηση για να αποτρέψουν άλλους από τη συμμετοχή τους σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Πηγή και φωτό: trans.info/ ROCU (Regional Organised Crime Unit of the West Midlands region)

PreviousNext