Τροχοί & TIR

Μουσείο Μπενάκη: Διαγωνισμός μεταφοράς έργων τέχνης. Με τι θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα τα φορτηγά

Αναλυτικά το αντικείμενο της σύμβασης.
Τρίτη 20/08/2024 - 13:30
Κοινοποίηση στα Social Media
iveco

Το Μουσείο Μπενάκη διακηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό κάτω των ορίων για τη μεταφορά έργων τέχνης. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 175.000,00 € μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ 24% ανέρχεται σε 42.000,00 €. Συνεπώς η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης με ΦΠΑ ανέρχεται σε 217.000,00 €. 

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από την υπογραφή της έως 30.05.2025.

Κριτήριο επιλογής αναδόχου: Η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών: 05.09.2024 και ώρα 11.00 π.μ.

Ημερομηνία διενέργειας διαγωνισμού: 05.09.2024 και ώρα 13.00 μ.μ.

Η σύμβαση αφορά σε όλες τις ενέργειες συσκευασίας, μεταφοράς, εγκατάστασης/ ανάρτησης και στη συνέχεια απεγκατάστασης/ αποανάρτησης, επανασυσκευασίας και μεταφοράς των έργων τέχνης, καθώς και σε λοιπές υποστηρικτικές εργασίες που είναι απαραίτητες για την πραγματοποίηση των παρακάτω εκθέσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1) και στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 αντίστοιχα: 

• Τέχνη σε χρυσό. Το κόσμημα στους ελληνιστικούς χρόνους. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 12/11/2024 έως 24/04/2025. Οι μεταφορές θα πραγματοποιηθούν εντός του χρονικού διαστήματος 25/10/24 – 15/05/25. 

• Η Αφρική ανάμεσά μας. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 12/02/2025 έως 15/05/2025. Οι μεταφορές θα πραγματοποιηθούν εντός του χρονικού διαστήματος 30/01/25 – 30/05/25.

Αναλυτικότερα, το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει: 

• την εσωτερική μεταφορά και ανάρτηση/ εγκατάσταση των έργων τέχνης της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη καθώς και των εκθεσιακών προθηκών που μετέχουν στην έκθεση «Η Αφρική ανάμεσά μας» από τους αποθηκευτικούς χώρους του κτηρίου στην Πειραιώς 138 (1ος όρ. και σε υπόγειο χώρο, αντίστοιχα) στο χώρο των περιοδικών εκθέσεων του ίδιου κτιρίου στο ισόγειο, σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμοδίου προσωπικού του Μουσείου Μπενάκη,

• την από-ανάρτηση/ απεγκατάσταση και εσωτερική μεταφορά των έργων τέχνης της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη καθώς και των εκθεσιακών προθηκών που μετέχουν στην έκθεση «Η Αφρική ανάμεσά μας» από τον εκθεσιακό χώρο του ισογείου του κτηρίου στην Πειραιώς 138 στους αποθηκευτικούς χώρους του ίδιου κτιρίου (1ος όρ. και σε υπόγειο χώρο, αντίστοιχα), σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμοδίου προσωπικού του Μουσείου Μπενάκη, 

• την εσωτερική μεταφορά και ανάρτηση/εγκατάσταση των αρχαίων αντικειμένων και έργων τέχνης της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη που μετέχουν στην έκθεση «Τέχνη σε χρυσό. Το κόσμημα στους ελληνιστικούς χρόνους» από τον μόνιμο εκθεσιακό χώρο και τους αποθηκευτικούς χώρους του κτηρίου στην Κουμπάρη 1 (ισόγειο και και σε υπόγειο χώρο αντίστοιχα) στο χώρο των περιοδικών εκθέσεων του ίδιου κτιρίου στον 2ο όροφο, σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμοδίου προσωπικού του Μουσείου Μπενάκη,

• την από-ανάρτηση/ απεγκατάσταση και εσωτερική μεταφορά των αρχαίων αντικειμένων και έργων τέχνης της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη που μετέχουν στην έκθεση «Τέχνη σε χρυσό. Το κόσμημα στους ελληνιστικούς χρόνους» από τον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του κτηρίου στην Κουμπάρη 1 (2ος όροφος) στον μόνιμο εκθεσιακό χώρο και τους αποθηκευτικούς χώρους του ίδιου κτιρίου (ισόγειο και και σε υπόγειο χώρο αντίστοιχα), σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμοδίου προσωπικού του Μουσείου Μπενάκη

• την παραλαβή, συσκευασία και φόρτωση στα ειδικά φορτηγά των αρχαίων αντικειμένων και έργων τέχνης από τις κατά τόπους εγκαταστάσεις των φορέων δανεισμού, σε συνεργασία και με έγκρισή τους.

Τεχνικές προδιαγραφές ασφαλούς μεταφοράς 

Τα φορτηγά αυτοκίνητα που εκτελούν μεταφορές αρχαίων αντικειμένων και έργων τέχνης θα πρέπει να έχουν κατ’ ελάχιστο τις ακόλουθες προδιαγραφές: 

• Σύστημα διατήρησης κλιματολογικών συνθηκών 

• Σύστημα παρακολούθησης μέσω δορυφόρου 

• Ειδικές αναρτήσεις (αεραναρτήσεις) για την απορρόφηση των κραδασμών 

• Ειδικά συστήματα ανάρτησης εντός φορτηγών με τα οποία εξασφαλίζεται η ασφαλής μεταφορά των έργων 

• Υδραυλική πόρτα 

• Σύστημα Panic button 

• 2 οδηγούς ανά φορτηγό (για τις παραλαβές από το εξωτερικό)

Πληροφορίες: Τηλ.: 212 6875257, email: mthrouvala@benaki.org

PreviousNext