Τροχοί & TIR

Νέα κέντρα η DHL σε Γερμανία και Τουρκία

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εργασιών ανέγερσης του υπερσύγχρονου κόμβου μεταφοράς εμπορευμάτων της DHL Freight στο Ανόβερο της Γερμανίας. Στον τερματικό σταθμό μεταφόρτωσης, ο οποίος θα έχ
Τετάρτη 25/07/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εργασιών ανέγερσης του υπερσύγχρονου κόμβου μεταφοράς εμπορευμάτων της DHL Freight στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Στον τερματικό σταθμό μεταφόρτωσης, ο οποίος θα έχει μέγεθος άνω των 8.300 m2 και πάνω από 80 ράμπες φόρτωσης, από τα μέσα του 2019 που θα λειτουργεί σε πλήρεις ρυθμούς, θα απασχολούνται περίπου 260 εργαζόμενοι. Αυτοί θα οργανώνουν και θα ενοποιούν τις εμπορευματικές μεταφορές για την πανευρωπαϊκή υπηρεσία «Euroconnect», αλλά και για την υπηρεσία παράδοσης εμπορευμάτων σε καθορισμένη ημέρα, Eurapid.

Το νέο κέντρο, εντάσσεται στη στρατηγική του ομίλου «FREIGHT 2020» και προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα μονάδα των 63.000 m2. Σε αυτή θα δοκιμαστούν τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν στους κόμβους μεταφοράς εμπορευμάτων του μέλλοντος. Για παράδειγμα, η DHL Freight σχεδιάζει ένα νέο κέντρο ελέγχου, όπου θα καταγράφονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις ανακοινωθείσες αποστολές, καθώς και όλα τα δεδομένα που καταφθάνουν σε πραγματικό χρόνο. Εκεί θα λειτουργούν «ευφυή» περονοφόρα οχήματα, εξοπλισμένα με κάμερες και αισθητήρες για τη σάρωση αγαθών, που θα καθοδηγούν το χειριστή χρησιμοποιώντας την ταχύτερη διαδρομή μέσα στην αποθήκη. Αισθητήρες κάμερας θα υπολογίζουν και τον όγκο των δεμάτων και έτσι οι διαστάσεις, ο όγκος και το βάρος θα καταγράφονται μέχρι και έξι φορές γρηγορότερα από ότι με το χέρι. Επιπλέον, σκάνερ πολλών μαζί και μεμονωμένων συσκευασιών, θα διευκολύνουν το προσωπικό των τερματικών να ενοποιούν τα φορτία.

Στο μεταξύ, άνοιξε η νέα αποθήκη της DHL Freight στη Μανίσα της δυτικής Τουρκίας, προκειμένου να ικανοποιηθεί η αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες αποθήκευσης στη γείτονα χώρα. Το ακριβές ποσόν της επένδυσης δεν έγινε γνωστό, ωστόσο η κατασκευή κόστισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ (λιγότερα από δέκα). Η αποθήκη έχει εμβαδόν 38.000 m2 και σε αυτή απασχολούνται περίπου 50 εργαζόμενοι της εταιρείας. Κλείνοντας, αξίζει ίσως να αναφέρουμε, πως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Μανίσα, εξάγουν σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, σημειώνοντας πέρυσι όγκο εξαγωγών αξίας σχεδόν 3,5 δισ. ευρώ.

PreviousNext