Τροχοί & TIR

Νέα πύλη με ακτίνες X-RAY στα σύνορα Ουγγαρίας – Ρουμανίας

Μια δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας φορτηγών άνοιξε στο συνοριακό πέρασμα Pete-Csengersima στα ουγγρικά-ρουμανικά σύνορα, όπου τα βαρέα οχήματα θα εξετάζονται με ακτίνες X για να ελέγχεται εάν κρύβονται
Σάββατο 09/07/2022 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Ρουμανική συνοριακή αστυνομία
Φωτό: Ρουμανική συνοριακή αστυνομία

Μια δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας φορτηγών άνοιξε στο συνοριακό πέρασμα Pete-Csengersima στα ουγγρικά-ρουμανικά σύνορα, όπου τα βαρέα οχήματα θα εξετάζονται με ακτίνες X για να ελέγχεται εάν κρύβονται παράνομοι μετανάστες στο φορτηγό ή στο ρυμουλκούμενο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ρουμανική συνοριακή αστυνομία.

Με αφορμή την εισαγωγή της νέας ελεγχόμενης λωρίδας, οι ηγέτες των συνοριακών δυνάμεων των δύο χωρών συναντήθηκαν, προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες επιτάχυνσης της διαδικασίας διέλευσης των συνόρων.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνείς συμφωνίες (καθώς μιλάμε για δύο κράτη-μέλη της ΕΕ), ακόμη και στη νέα λωρίδα που δημιουργήθηκε, τα οχήματα θα σταματούν για έλεγχο μόνο μία φορά, στο κράτος υποδοχής, δηλαδή στην ουγγρική πλευρά των συνόρων.

Ομοίως, μια φορά θα ελέγχονται επί ρουμανικού εδάφους τα εισερχόμενα φορτηγά από την Ουγγαρία.

Το περιφερειακό γραφείο της ρουμανικής συνοριακής δύναμης στο Szatmárnémeti είναι σε θέση να παρέχει επαρκή αριθμό εκπαιδευμένου προσωπικού, προκειμένου να επιταχύνει τον έλεγχο των συνόρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ρουμανικών αρχών κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.

Στη συνάντηση, οι αρχηγοί της αστυνομίας της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας επιθεώρησαν επίσης την πύλη ακτίνων Χ που είναι εγκατεστημένη στο συνοριακό πέρασμα Pete-Csengersima, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει εάν παράνομοι μετανάστες έχουν κρυφτεί στο ρυμουλκούμενο ενός φορτηγού.

PreviousNext