Τροχοί & TIR

Νέο Ford Transit Minibus

Το νέο Ford Transit Minibus είναι από τις πιο δελεαστικές προτάσεις για αγορά minibus κλάσης Μ2 (μικρά λεωφορεία μικτού έως 5 τόνους). Μηχανολογικά άρτιο, με κορυφαία εκμετάλλευση και εξοπλισμό που
Δευτέρα 06/09/2021 - 12:16
Κοινοποίηση στα Social Media
Νέο Ford Transit Minibus

Το νέο Ford Transit Minibus είναι από τις πιο δελεαστικές προτάσεις για αγορά minibus κλάσης Μ2 (μικρά λεωφορεία μικτού έως 5 τόνους).

Μηχανολογικά άρτιο, με κορυφαία εκμετάλλευση και εξοπλισμό που υπερκαλύπτει πλήθος μεταφορικών εφαρμογών, έρχεται έτοιμο από την «πηγή», κάτι που για μερίδα επαγγελματιών και τουριστικών επιχειρήσεων συνιστά σημαντικό πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα όμως, ο κατασκευαστής προσφέρει καίριες δυνατότητες εξατομίκευσης κατά την παραγγελία, ώστε το λεωφορείο να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε πελάτη. 



Επαγγελματικός σχεδιασμός, κορυφαία εκμετάλλευση



Το Transit Minibus φέρει αυτούσιες όλες τις βελτιώσεις της σειράς των μεγάλων Transit τελευταίας γενιάς, και ξεχωρίζει οπτικά από τη νέα μάσκα, τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, τις έντονες ακμές στο καπό και τον προφυλακτήρα.

Η πρόσβαση στο εσωτερικό είναι εύκολη χάρη στη  μεγάλου πλάτους, συρόμενη πλαϊνή πόρτα έχει άνοιγμα διπλάσιο από αυτό που προβλέπει ο κανονισμός, προσφέροντας άνετη είσοδο και έξοδο. Διατίθεται, μάλιστα, ηλεκτρικά συρόμενη πλαϊνή πόρτα ως προαιρετική επιλογή. Για μεγαλύτερη άνεση, όλα τα μοντέλα διαθέτουν ηλεκτρικά αναδιπλούμενο σκαλοπάτι και χειρολαβές και στις δύο πλευρές της πόρτας. 



Ηλεκτρική πλαϊνή πόρτα και ηλεκτρικό σκαλοπάτι 



Η ηλεκτρικά συρόμενη πλαϊνή πόρτα (προαιρετική επιλογή) είναι σχεδιασμένη να προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην ευρύχωρη καμπίνα των επιβατών. Για μεγαλύτερη άνεση, ένα ηλεκτρικά αναδιπλούμενο σκαλοπάτι κατεβαίνει αυτόματα όταν ανοίγει η συρόμενη πόρτα. Όταν κλείνει η πόρτα, το σκαλοπάτι ανεβαίνει αυτόματα (βασικός εξοπλισμός).

Στο εσωτερικό, η οριζόντια διαμόρφωση του ταμπλό ακολουθεί τις τελευταίες επιταγές του βιομηχανικού ντιζάιν, με υψηλού επιπέδου εργονομία για τον οδηγό, μοντέρνο διάκοσμο και κορυφαίο φινίρισμα. 



Το Transit Minibus διατίθεται με θέσεις έως και για δεκαεπτά επιβάτες, συν τον οδηγό, και προσφέρει έναν απόλυτα λειτουργικό συνδυασμό μεταφορικής ικανότητας για επιβάτες και αποσκευές. Τα πίσω καθίσματα είναι εργονομικά σχεδιασμένα για άνεση σε μεγάλες αποστάσεις και είναι επενδεδυμένα με έξυπνα υλικά που έχουν υποβληθεί στις αυστηρότερες δοκιμές τριβής και φθοράς που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ η Ford. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς διαθέτουν σημεία στήριξης παιδικού καθίσματος ISOFIX με σημεία πρόσδεσης στο πάνω μέρος για πρόσθετη ασφάλεια (βασικός εξοπλισμός).

Ο διάδρομος ανάμεσα στα καθίσματα επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα. Τα μοντέλα Trend και Limited προσφέρουν ακόμα υψηλότερα επίπεδα άνεσης για τους επιβάτες, με προσκέφαλα ρυθμιζόμενα σε ύψος, ρυθμιζόμενη κλίση της πλάτης και υποβραχιόνια ως βασικό εξοπλισμό. Για πρόσθετη ευελιξία, επιλεγμένα πίσω καθίσματα μπορούν να αφαιρεθούν για να τοποθετηθούν αναπηρικά καθίσματα ή επιπλέον αποσκευές. 



Πρόσθετες επιλογές, μεγαλύτερη ευελιξία

 

Αν το μεταφορικό έργο του πελάτη επιτάσσει περισσότερο χώρο για τη μεταφορά αποσκευών ή εξοπλισμού, τα μοντέλα L3 και L4 μπορούν να επιλεγούν χωρίς την τελευταία σειρά καθισμάτων. Σημείο αναφοράς για την κατηγορία, το γεγονός ότι, το εσωτερικό είναι πλήρως επενδεδυμένο, ενώ υπάρχουν κανάλια αποσκευών –στάνταρ στο μοντέλο L4H3. Για πιο άνετο ταξίδι, διατίθεται ξεχωριστό air condition για την καμπίνα των επιβατών πίσω, με δικά του περιστροφικά χειριστήρια (βασικός εξοπλισμός).

Κάθε σειρά καθισμάτων διαθέτει δύο αεραγωγούς θέρμανσης στο ύψος των ποδιών, και αν επιλεγούν, αεραγωγούς κλιματισμού στην οροφή για αποτελεσματική κυκλοφορία του αέρα και ατομικά φώτα ανάγνωσης LED. Το Ford διατίθεται  με μεσαίο και μακρύ μεταξόνιο, ή και με επιμηκυμένο πίσω πρόβολο, με μεσαία ή υψηλή οροφή, σε εκδόσεις Trend και Limited.



Γραμμή μετάδοσης κίνησης, εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας



Η επιλογή ως προς τον κινητήρα είναι ανάμεσα σε δύο εκδόσεις του Ford EcoBlue των δύο λίτρων, με ισχύ 130 ή 170 PS, ενώ διατίθενται μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ή αυτόματο με 10 σχέσεις. Το νέο Transit Minibus φέρει την πλήρη σουίτα των προηγμένων τεχνολογιών της Ford, από επιλεγόμενες λειτουργίες οδήγησης – Normal, Slippery, Tow/Haul και τη νέα EcoMode- σύστημα θέασης τυφλής γωνίας, μπροστινή κάμερα ευρείας προβολής, και οπίσθια κάμερα.

Πέρα από τα συνήθη συστήματα ενεργητικής ασφάλειας το όχημα φέρει Pre-Collision Assist, τελευταίας γενιάς Curve Control το οποίο σβήνει εν τη γενέσει τους πιθανές επικίνδυνες τάσεις υποστροφής και πολλά ακόμη. Το λεωφορείο διαθέτει ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect με δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών, σύνδεση στο σύστημα SYNC 3 καθώς και την εφαρμογή FordPass Pro.  



Έκδοση Trend εξωτερικά χαρακτηριστικά



Χαλύβδινες ζάντες 16" με πλήρη τάσια ■ Πλαίσιο μάσκας με χρωμιωμένο φινίρισμα ■ Φιμέ κρύσταλλα πίσω ■ Αισθητήρες απόστασης στάθμευσης εμπρός και πίσω ■ Προβολείς ομίχλης εμπρός ■ Στατικοί λαμπτήρες στροφής ■ Ηλεκτρικά αναδιπλούμενο σκαλοπάτι ■ Πλαϊνά φώτα όγκου στην έκδοση με μακρύ μεταξόνιο, μεγάλο πρόβολο και ψηλή οροφή L4 H3 ■ Συρόμενο παράθυρο στην 2η σειρά καθισμάτων στην πλευρά του οδηγού ■ Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες στο δικό τους χρώμα

Εσωτερικά χαρακτηριστικά ■ Ραδιόφωνο AM/FM με κλήση έκτακτης ανάγκης, σύστημα ασύρματης σύνδεσης Bluetooth®, κεντρική οθόνη αφής 4" TFT, ενσωματωμένο modem FordPass Connect, κεραία GNSS με πτερύγιο οροφής, δύο υποδοχές USB με δυνατότητα σύνδεσης iPod®, χειριστήρια στο τιμόνι και 6 ηχεία ■ Air Condition ■ Ντουλάπι ταμπλό που κλειδώνει ■ Θήκη για γυαλιά στην εταζέρα οροφής, 

Κινητήρες Diesel 2.0L Ford EcoBlue 130 ίππων (96 kW) 2.0L Ford EcoBlue 170 ίππων (125 kW)



Έκδοση Limited εξωτερικά χαρακτηριστικά επιπλέον του Trend



Ζάντες ελαφρού κράματος 16" 5x2 ακτίνων ■ Πάνω και κάτω εμπρός προφυλακτήρας στο χρώμα του αμαξώματος ■ Προβολείς Bi-Xenon ■ Μέτρηση και εντοπισμός θέσης στάθμευσης



Έκδοση Limited εσωτερικά χαρακτηριστικά επιπλέον του Trend



Ραδιόφωνο AM/FM με ψηφιακό δέκτη DAB, ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, Ford SYNC 3 με κλήση έκτακτης ανάγκης, σύστημα ασύρματης σύνδεσης Bluetooth®, AppLink, κεντρική οθόνη αφής 8" TFT, ενσωματωμένο modem FordPass Connect, κεραία GNSS με πτερύγιο οροφής, δύο υποδοχές USB με δυνατότητα σύνδεσης iPod®, χειριστήρια στο τιμόνι και 6 ηχεία ■ Δερμάτινη λαβή μοχλού ταχυτήτων

Κινητήρες Diesel 2.0L Ford EcoBlue 170 ίππων (125 kW)



 

PreviousNext