Τροχοί & TIR

Tο «trambus» της Van Hool

Η Van Hool έκλεισε πρόσφατα μια συμφωνία με το Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, για την προμήθεια 58 διπλά αρθρωτών «trambus». Λόγος γίνεται για το μοντέλο Exqui.City, ένα 24 μέτρων υβριδικό (HVO diesel-ele
Κυριακή 29/04/2018 - 15:10
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Van Hool έκλεισε πρόσφατα μια συμφωνία με το Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, για την προμήθεια 58 διπλά αρθρωτών «trambus».

Λόγος γίνεται για το μοντέλο Exqui.City, ένα 24 μέτρων υβριδικό (HVO diesel-electric) όχημα, το οποίο -σύμφωνα με τη μάρκα- συνδυάζει την ευελιξία των λεωφορείων με την αποδοτικότητα των τραμ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία trambus έως τώρα της βέλγικης εταιρείας. Τα οχήματα πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία από τον Αύγουστο του 2019 από τις εταιρείες Nettbuss και Tide. Η πρώτη θα παραλάβει 44 μονάδες του Exqui.City και η δεύτερη τις υπόλοιπες 14, με τα πρώτα δύο οχήματα να προγραμματίζεται να παραδοθούν τον προσεχή Δεκέμβριο. Το σύνολο της παραγγελίας θα ολοκληρωθεί ανάμεσα στο Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2019.

Υπενθυμίζουμε πως το Exqui.City είναι στην αγορά από το 2011 και προσφέρεται σε εκδόσεις 18 και 24 μέτρων. Μέχρι σήμερα, 11 χώρες έχουν παραγγείλει περισσότερες από 250 μονάδες του trambus της Van Hool. Τα τελευταία 58 υβριδικά οχήματα που θα κατευθυνθούν προς το Τρόντχαϊμ, θα λειτουργούν σε τρεις γραμμές της πόλης. Τέλος, το 10ετές συμβόλαιο συντήρησης των οχημάτων ανατέθηκε στην εταιρεία Busnor, με την οποία η Van Hool συνεργάζεται από το 2014, σε ένα παρόμοιο εγχείρημα στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

Στο ίδιο τεύχος #361

PreviousNext