Τροχοί & TIR

Ο νέος ηγέτης των Actros

Μετά την κυκλοφορία δύο νέων μοντέλων το 2021 – του Actros F, με έμφαση στη λειτουργικότητα, και της περιορισμένης έκδοσης Actros Edition 2 – η Mercedes-Benz Trucks παρουσιάζει σήμερα το Actros L, τ
από Βασίλης Δαραμούσκας | Παρασκευή 25/06/2021 - 11:35
Κοινοποίηση στα Social Media
Νέο Mercedes-Benz Actros L
Νέο Mercedes-Benz Actros L: Το πιο λαμπερό αστέρι

Μετά την κυκλοφορία δύο νέων μοντέλων το 2021 – του Actros F, με έμφαση στη λειτουργικότητα, και της περιορισμένης έκδοσης Actros Edition 2 – η Mercedes-Benz Trucks παρουσιάζει σήμερα το Actros L, το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο μοντέλο της επιτυχημένης κατασκευαστικής σειράς.

 

Το «L» αποτελεί πλέον την πολυτελέστερη εκδοχή της γκάμας και θα φέρει το σύνολο των τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης του κατασκευαστή. Η Mercedes αποφάσισε να εξελίξει τη συγκεκριμένη έκδοση καθώς η ζήτηση για φουλ εξοπλισμένα φορτηγά έχει εκρηκτική άνοδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο διότι η έλλειψη οδηγών έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και οι εταιρείες κάνουν τα πάντα για να προσελκύσουν κάθε υποψήφιο.

Το λογότυπο L θα συνδυάζεται με τις καμπίνες με φλατ δάπεδο –StreamSpace, BigSpace και GigaSpace- και πλάτος 2,5 μέτρα, οι οποίες συν τοις άλλοις διαθέτουν και βελτιωμένη ηχομόνωση και θερμομόνωση. Η θέση οδήγησης σε κάθε περίπτωση είναι 40 χιλιοστά πιο χαμηλά για πιο άνετη οδήγηση.

Διαθέσιμα προαιρετικά για τα Actros L είναι και τα νέα LED φωτιστικά σώματα LED (και μεσαία σκάλα LED) τα οποία υπερτερούν των xenon. Νέες είναι και οι πολυτελείς επενδύσεις των καθισμάτων, τα καλύμματα στις πόρτες, το παχύ (45 χιλιοστά) πάνω κάλυμμα του στρώματος στο κρεβάτι, και η πλαστική επένδυση στο πίσω τοίχωμα.

Φυσικά, όπως και σε κάθε Actros, διαθέσιμα είναι και τα αξεσουάρ της σειράς Interior Line τα οποία εξασφαλίζουν υψηλό βαθμό εξατομίκευσης. 



Οι πελάτες στην Ευρώπη μπορούν να παραγγέλνουν το βαρύ φορτηγό με συμβατικό πετρελαιοκινητήρα από την 1 Ιουλίου 2021, ενώ από τον Νοέμβριο του 2021 θα ξεκινήσει η παραγωγή του. Το Actros L θα διατίθεται με τις καμπίνες StreamSpace, BigSpace και GigaSpace και εξοπλισμό άνεσης και ενεργητικής ασφάλειας που το τοποθετεί στην κορυφή των προτάσεων για μεταφορά μεγάλων αποστάσεων.

Αναλυτική παρουσίαση και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο τεύχος Ιουλίου του T&T.

PreviousNext