Τροχοί & TIR

Οι Βρετανοί ανησυχούν για τα αυτόνομα φορτηγά

Έντονες επιφυλάξεις διατύπωσαν οι βρετανοί στο ενδεχόμενο της κυκλοφορίας στους δρόμους φορτηγών χωρίς οδηγό, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία τους για θέματα ασφάλειας. Ειδικότερα, σε έρευνα που
Πέμπτη 06/07/2023 - 13:57
Κοινοποίηση στα Social Media

Έντονες επιφυλάξεις διατύπωσαν οι βρετανοί στο ενδεχόμενο της κυκλοφορίας στους δρόμους φορτηγών χωρίς οδηγό, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία τους για θέματα ασφάλειας.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησε η Aimpoint Digital μεταξύ δύο χιλιάδων ενήλικων πολιτών, οι απαντήσεις έδειξαν ότι ανησυχούν σοβαρά για:

• Την ασφάλεια των άλλων χρηστών των δρόμων (70%)

• Αυξημένοι κίνδυνοι για τους πεζούς (64%)

• Η αδυναμία της τεχνολογίας να ανταποκριθεί στις πραγματικές συνθήκες οδήγησης (64%)

• Απώλεια θέσεων εργασίας (52%)

• Έλλειψη κανονισμού σχετικά με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα αυτόνομα οχήματα (45%)

• Φόβος ότι τα αυτόνομα οχήματα είναι επιρρεπή σε κυβερνοεπιθέσεις ή πειρατεία (44%)

Εκτός από τα παραπάνω, οι ερωτηθέντες εξέφρασαν επιφυλάξεις σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα, νομικά κωλύματα και την πεποίθηση ότι τα αυτόνομα οχήματα θα ήταν λιγότερο αποτελεσματικά από αυτά που έχουν οδηγό.

Παρά τα παραπάνω, η Aimpoint Digital περιγράφει την αυτόνομη οδήγηση ως «αναπόφευκτη».

Σε δελτίο τύπου που συνοδεύει τα βασικά ευρήματα της έρευνάς της, η Aimpoint Digital είπε:

«Πιστεύουμε στο μετασχηματιστικό δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης και των αυτόνομων τεχνολογιών. Δεσμευόμαστε να ενθαρρύνουμε την κατανόηση και την αποδοχή αυτών των προόδων, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα μέλλον όπου η τεχνολογία και η ανθρώπινη εφευρετικότητα συνυπάρχουν και ευδοκιμούν».

Η συμβουλευτική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων πρόσθεσε:

«Αν και οι ανησυχίες είναι κατανοητές, η έρευνά μας τονίζει ότι άτομα που γνωρίζουν καλά την τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ πιο δεκτικά στην ιδέα. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης και της παιδείας στον αυτοματισμό για τη διευκόλυνση μιας ομαλής μετάβασης προς ένα πιο αυτόνομο μέλλον».

Πηγή: Aimpoint Digital

PreviousNext