Παραγωγή υδρογόνου στη Motor Oil για βαρέα οχήματα και μηχανήματα 

Πέμ, 04/08/2022 - 13:20
φορτηγο υδρογόνου Mercedes-Benz

Ακόμα ένα ουσιαστικό βήμα στην προώθηση του υδρογόνου ως καύσιμο κίνησης σημειώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση στελεχών της Motor Oil με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της Motor Οil για τον σχεδιασμό της εταιρείας που αφορά στη δημιουργία σταθμού παραγωγής υδρογόνου στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

 

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της Motor oil

Στόχος της επένδυσης είναι η τροφοδοσία με υδρογόνο των βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων έργων που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο ή θα το χρησιμοποιούν για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω κυψελών καυσίμου για τη φόρτιση των μπαταριών.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα ο σταθμός αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2024 και όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο εν λόγω εγχείρημα, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συναινεί καταρχήν να μετάσχει από κοινού με τη Motor Oil, το Εθνικό Κέντρο έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.