Τροχοί & TIR

Παραλαβή 10 ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων King Long από την Α. Νίκας Α.Ε. για Δήμους της Αττικής

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής της King Long στην Κίνα επισκέφθηκαν οι εκπρόσωποι της A. Nίκας Α.Ε. στην πόλη Xiamen, όπου έγινε η παράδοση 10 ηλεκτρικών 6μ αστικών λεωφορείων. Tα συγκεκριμέν
Δευτέρα 11/12/2023 - 15:35
Κοινοποίηση στα Social Media

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής της King Long στην Κίνα επισκέφθηκαν οι εκπρόσωποι της A. Nίκας Α.Ε. στην πόλη Xiamen, όπου έγινε η παράδοση 10 ηλεκτρικών 6μ αστικών λεωφορείων. 

Tα συγκεκριμένα λεωφορεία θα παραδοθούν άμεσα για χρήση δημοτικής συγκοινωνίας και πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε μεγάλους δήμους της Αττικής που έχουν κινήσει τη διαδικασία εξηλεκτρισμού του στόλου τους. 

Η King Long μέσω της Green Energy Buses S.A. και της Α. Νίκας Α.Ε. προσφέρει στην ελληνική αγορά την ασφαλέστερη επιλογή για λεωφορεία μηδενικών ρύπων, ιδανικών για τις ανάγκες της δημοτικής συγκοινωνίας.

Επιπλέον, το βασικότερο σημείο υπεροχής για τα ηλεκτρικά λεωφορεία της King Long είναι η ασφάλεια, καθώς διαθέτουν τους προηγμένους συσσωρευτές της CATL. Οι μπαταρίες στερεών στοιχείων της CATL λειτουργούν στο 100% σε εξωτερική θερμοκρασία έως και 65 βαθμούς Κελσίου και αποτελούν την ασφαλέστερη λύση για χώρες θερμού κλίματος, όπως η Ελλάδα. Συγκριτικά, στους συσσωρευτές ιόντων λιθίου, η αντίστοιχη θερμοκρασία είναι έως 45 βαθμούς Κελσίου.

Τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα

Η Α. Νίκας Α.Ε. προσφέρει 3 διαφορετικά μοντέλα ηλεκτρικών λεωφορείων μήκους 6, 9 και 12 μέτρων, με μέγιστη χωρητικότητα 25, 62 και 94 επιβατών αντίστοιχα. Η αυτονομία του ευέλικτου mini bus K06 κυμαίνεται από 180-240km με μία φόρτιση, ενώ το πρωτοποριακό 9μετρο midi bus Κ09 παρέχει αυτονομία περίπου 300 χιλιομέτρων. Τέλος, το 12μετρο Κ12 Estar με μπαταρία 420 kWh έχει αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα.

PreviousNext